| Al3xKID a întrebat:

Imi puteti zice o dieta de ingrasare pentru cei cu intoleranta la gluten?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lawliet14 a răspuns:

Pai mananci mult orez, fiert bine, fasole uscata, malai, din categoria lactate insisti pe branza de care vrei dar nu de vaci plus cascaval si lapte daca iti place, carne mai multa dar vezi sa nu fie cu prea multe grasimi pentru ca nu e ok sa faci colesterol, malai, pseudocereale ca de alea ai voie (adica hrisca, quinoa si chia) si fructe.

Pe cele de mai sus ar trebui sa insisti, si mai ai voie si legume, verdeturi si alte leguminoase. Poate ca si mazarea te ar ajuta la ingrasat, nu doar fasolea uscata.

VEZI SA MANANCI VARIAT! Tinand cont ca ai aceasta intoleranta nu poti sa mananci doar orez, malai, mazare si pseudocereale (adica hrisca, quinoa si chia) pentru ca sunt din aceeasi categorie. Deci mananci in fiecare zi din toate categoriile si mai mult, dar nici ca spartul. Dupa ce pui pe tine, ar trebui sa fi atent sa nu mai mananci la fel, si la fel de mult.

| Al3xKID explică (pentru Lawliet14):

Faza e ca am intoleranta si la lapte, in schimb pot manca branza si cascaval, multumesc!

2 răspunsuri:
| kitykity a răspuns:

Alata cu orez si fasole pinto (6 portii) Ingrediente

1 ceasca cu orez brun;
2 1/2 cesti cu apa;
2 lingurite cu seminte de chimion;
1/4 ceasca cu ulei de masline extra virgin;
1/4 ceasca cu otet de vin;
1 lingura cu oregano proaspat tocat sau 1 lingurita uscat;
1 catel de usturoi zdrobit;
1/4 lingurita cu sare;
1/2 lingurita cu boia de ardei;
60 g conserva cu fasole pinto;
8 cepe verzi, taiate felii;
1 ardei de marime medie, tocat.

Mod de preparare

Amesteca orezul cu apa si pune-l intr-un vas la fiert (la temperatura scazuta, aproximativ 40-45 minute);
Indeparteaza-l de pe foc si lasa-l acoperit timp de 10 minute, apoi imprastie orezul pe un vas intins si lasa-l la racit timpt de 15 minute;
Intre timp, pune semintele de chimion intr-o tigaie si prajeste-le timp de 1-2 minute;
Pune-le apoi intr-un blender alaturi de ulei, otet, oregano, usturoi, piper, sare. Opreste blenderul cand usturoiul a devenit pasta;
Aseaza orezul intr-un vas mai mare si amesteca cu fasolea, ceapa si ardeiul si cu sosul obtinut cu ajutorul blenderului.


Informatii nutritionale (1 portie): 325 calorii, 11 g grasimi, 0 mg colesterol, 49 g carbohidrati; 10 g proteine, 9 g fibre, 124 mg sodiu, 513 mg potasiu.