15% dintre adulti si 45% dintre adolescenti obisnuiesc sa-si roada unghiile. Cauzele care ii fac pe oameni sa isi roada unghiile sunt, de cele mai multe ori, de ordin psihic si apar ca urmare a emotiilor foarte puternice sau a stresului constant.
O vizita la psiholog... psihoterapia ajuta!
Sunt necesare vointa si motivatia de a renunta!
Fate des cu crema pe maini asa cind o sa simti gustul cremei incet incet. o sa te dezobisnuiesti. dar trebuie sa si vrei.)). Solutii magice nu cred ca exista ))
Da, da-ti pe ini cu crema cu gust naspa si urat mirositoare, si atunci cand ai tendinta sa ti-le rozi o sa dai cu nasul de mirosul ala naspa....si poate asa scapi
Totul tine d mental
aceesi problema o aveam si eu, pana acum 2 3 ani.
dar am incercat sa ma controlez atunci cand aveam impulsul de le "ataca". si treptat, treptat am reusit sa nu mai fiu tentat sa le rod. a inceput chiar sa mi placa sa am o manichiura frumoasa si asta m a ajutat si mai mult sa ma dezobisnuiesc.
pentru inceput incearca sa le lasi sa creasca apoi fa ti o manichiura(sau roaga pe cineva sa ti faca). ai sa vezi ca iti va placea si iti va parea rau sa o strici.
bafta
Am 25 ani acus fac 26 si acelasi lucru patesc si eu.adica imi rod unghiile, la 1 momendat am incetat dar apoi iar am inceput sa fac acest lucru
Si eu mi le rod, dar stai linistita ambitia mea este ca o cunostinta nu si le roade si le are foarte faine unghiile si asta m-a cam dezobisnuit de obicei... m-am gandit ca vreau si eu unghii ca ale ei...si acum le amn gaseste-ti de lucru mananca un fruct, musca-ti buza de jos, mesteca guma. orice oricum unghiile au microbi, pileste-le casa acoperi ranile facute sau nu stiu, Trebuie si puine vointza
Si eu am avut obiceiul asta. si mi le-am dat cu lac. noaptea imi puneam niste manusi subtiri din bumbac deoarece atunci ma apuca se le rod.acum au inceput sa imi creasca frumos
Exixta un tratament amar pentru asta la farmacie ...si iti poti lua si unul pentru cresterea unghiilor...eu sufar de chestia asta si am incercat mai multe metode ...au mers un timp si dupa aia nu m-am putut abtine dar conteaza sa iti doresti fff mult asta si vei reusi :* succes
Buna! buna ideea lui aliosa6, daca vezi ca dupa o saptamana nu avansezi in rezultate eu zic sa mergi la doctor! cel de familie, apoi vezi ce-ti recomanda acesta si daca nici asa nu merge e cazul sa vezi un psiholog! eu cunosc pe cineva care pana la urma s-a lasat de ros unghiile, nu stiu prin ce miracol, INSA unghiile nu i-au mai crescut sunt minuscule, pentru ca le-a ros prea mult timp!?
Am auzit ca sunt niste solutii la farmacie, amare pentru treaba asta. Eu am o alta problema, nu imi rod unghiile, din contra nu am nimic cu ele, chiar le las foarte lungi, dar imi rod pielitele de pe langa unghii...Nici nu stiu cand ma trezesc cu degetul in gura. cred ca am o problema majora.sunt canibala. Ideea e ca daca vrei sa scapi, trebuie sa te si tii de datul cu creme, sau sa te dea cineva mereu, pentru ca tu nu te vei da. vei uita de ele, si in timpul asta tot cu mana in gura vei fi. Spun din propria experienta.
Buna. cred ca sunt multi care au aloe vera pe acasa [sau pot procura de undeva]asa ca date pe unghii cu gelul ala amar -cand vei baga degetul in gura crede ma il vei lasa in pace la ce amar e.in plus acel gel iti trateaza si acea pielita din jurul unghiei -e produs natural. pa pa mult noroc la mine a functinat si am fost o mancatoare inraita de unghii.
Asa aveam si eu obiceiul sa imi rod unghiile si pielea de pe degete(ce obicei neigienic si scarbos) le rodeam de la varsta de 10 ani...se vedea carnea la degetul aratator de la mana dreapta, pana in clasa a 5-a...nici acum nu stiu cum am scapat de acest obicei dar cred ca in mare parte era din cauza stresului si a emotiilor, dar o sa te saturi de mancat ) pana la urma
și eu am aceeași problemă îmi rod unghiile de mică. nu știu cum să scap de acest prost obicei...am încercat și cu lac amar și cu toate leacurile pe care le-am aflat. sper sa mi se împlinească visul acesta. am unghiile foarte mici le rod din carne... vreau și eu unghii mari și frumoase cred că o sa fac o vizită la psiholog
Iti recomand sa citesti cap coada http://fucsia.ro/ajutor-imi-rod-unghiile-cum-sa-te-lasi-de-rosul-unghiilor/ te va pune pe ganduri