@Coryx: Citeste mai cu atentie intrebarile, a zis clar omul ca e fumator pasiv...
@nicoleee30: Explica-le parintilor ce ai citit despre fumatul pasiv si ce crezi despre asta, eventual arata-le si lor si roaga-i sa nu mai fumeze decat in balcon. Si parintii mei au fost fumatori (mai mult de 20 de ani) si nu inteleg ce simteam eu cand le inspiram fumul decat acum, cand s-au lasat... Asadar va trebui sa fii foarte convingatoare. Cu localurile e mai greu... acolo daca vrei sa iesi, va trebui sa suporti fumul, dar cel mai bine e ca macar acum, vara, sa iesi cu prietenii la terase in aer liber, pentru ca asa fumul se risipeste in aer si nu mai ajungi tu sa-l inspiri. Roaga-ti amicii sa nu fumeze "in nasul tau", sa te protejeze, dar in momentul in care fumul vine spre tine, incearca sa te muti in alt loc unde nu ajunge.
Stiu prin ce treci, si eu sunt nefumatoare(n-am pus in viata mea gura pe tigara) si, inevitabil, am in jurul meu destui fumatori. Bine ca s-au lasat ai mei, ca altfel innebuneam E destul de deranjant sa le inspir altora fumul, dar incerc pe cat posibil sa ma feresc evitand localurile fara aerisire buna si preferand vara plimbarile in aer liber sau statul la terasa in detrimentul cluburilor si localurilor supraaglomerate si pline de fum.
Este ingrozitor ce se intampla, parintii tai sunt niste iresponsabili la acest capitol! Sper ca numai la asta... Trebuie sa ai o discutie cu ei, sa le explici ca nu vrei sa le mai inhalezi fumul si ca-i rogi sa foloseasca exclusiv balconul. Cand esti in grupul de prieteni, afara, stai putin mai departe de ei si nu in calea fumului lor de tigara (vezi de unde bate vantul) iar in incaperi inchise spune-le sa deschida geamurile larg. de fapt cel mai bine ar fi sa nu te mai expui acestui fum care chiar nu-ti face bine. Vorbeste si cu alti membri ai familiei ca sa vorbeasca cu parintii tai in privinta fumului (bunicii, unchii, matusile, fratii mai mari, sau, cel mai bine ar fi sa cauti un nefumator din familie caruia sa-i spui ca te deranjeaza si sa-l rogi sa vb cu parintii tai). Doamne, ce parinti iresponsabili!
Voi sunteţi proşti? voinţă? ca să pleci de lângă fumul de ţigară ?
când vezi fum de ţigară de îndepărtezi. eşti chiar aşa prost încât nu îţi dai seama?
Nu stiu cuii sa ii dauu funda, lu Ramonika sau lu yellowalien... aman2 mi.au dat un raspunss ff bun si folositor >