Amorteala este cauzata de circulatia proasta.
Ar fi indicat sa faci verificare arteriana Dopler, sa nu fie infundata artera sau vena.
Am fost. Si ghici? 2 au refuat sa ma consulte pe mutiv ca sunt tanara si ca sunt persoane invvarsta care au nevoie mai mare de un consult, altul m.a consultat doar ca sa fie facuta treaba si altul m.a pus sa iau un pumn de medicamente si in functie de cum ma simt sa iau diferite tipuri de medicamente. Si cica m.am dus la cei mai buni din oras. Greseala cred ca a fost a mea ca nu m.am dus cu o atente in euro.
Circulația deficitară poate avea ca efect depuneri pe vasele de sânge și ulterior crearea de dopuri sanguine. Dacă vasele de sânge și-au pierdut elasticitatea, aceste dopuri pot crea probleme. Sfatul meu: două produse naturale 100%: unul curăță vasele de sânge de depuneri, iar celălalt elasticizează arterele, venele, capilarele: https://www.comenziforever.ro/......c-sea-ID35
https://www.comenziforever.ro/......ent-c-ID39
Amorteala mainilor (parestezia) este o stare anormala, in care persoana respectiva simte o senzatie de arsura, furnicatura sau intepatura. Parestezia e caracteristica multor boli, tulburari sau conditii care restrictioneaza fluxul de sange ori lezeaza nervii. Amorteala mainilor poate fi insotita de durere, prurit, senzatie de arsura, sensibilitate la atingere, spasme musculare, piele rece, anxietate si urinare frecventa", spune doamna doctor Mica Ruxandra, medic generalist.
Daca paresteziile apar din pricina unei boli cronice sau ca o complicatie a unei terapii (chimioterapie), medicul recomanda antiinflamatoare (ibuprofen sau aspirina) pentru atenuarea simptomelor.
Ca sa previi aparitia sindromului de tunel carpian, ai grija la pozitia mainilor: degetele trebuie sa fie intotdeauna mai jos decat incheietura!
Iata care sunt situatiile in care poate aparea amorteala mainilor:
Parestezia fiziologica – apare prin compresiunea nervilor sau a fluxului sangvin. Ti se intampla atunci cand dormi cu mana sub cap, scrii mult de mana, desenezi sau folosesti intensiv tastatura si mouse-ul calculatorului. Acesta dispare dupa cateva minute de repaus sau miscari de intindere si masaj al membrului.
Deficitul de vitamine E, B1, B6, B12 si niacina (vitamina B3 sau PP), esentiale in functionarea normala a nervilor, provoaca amortirea mainilor. La fel se intampla cand nivelul de magneziu din organism este scazut, fiind afectat sistemul nervos periferic. Acesta produse amorteli la nivelul celor patru membre.
Atacurile de panica – pot fi insotite de amorteli ale mainilor, iar un factor declansator ar fi, si de data asta, un nivel necorespunzator de magneziu in organism. Amorteala mainilor nu persista mai mult de 15-20 de minute dupa depasirea episodului agitat. In schimb, s-a constat ca, in general, persoanele mai stresate acuza in mod frecvent amorteli si furnicaturi la nivelul mainilor si fetei, insotite de tremuraturi.
Atacul ischemic tranzitoriu – poate fi insotit de amorteli la nivelul uneia din maini, provocate de reducerea sau chiar blocarea fluxului sangvin catre o parte a creierului din cauza unui cheag de sange. La fel s-ar fi intamplat in cazul unui atac cerebral constituit, numai ca, in acest caz, simptomele sunt trecatoare datorita restabilirii fluxului de sange in cateva minute.
Un vecin a patit la fel. I-a amortit mana stanga si o parte din piept, nu a durat mult, doar 20 de minute.
Dar dupa 3 zile a facut infarct...asa ca ai grija. Mai bine fugi la doctor.