Genul asta de medicamente desi promit un somn bun, nu e chiar asa, imovane nu este un somnifer de tipul clasic si nici nu da randament pe masura somniferelor care se prescriu cu reteta speciala verde care se retine in farmacie, in schimb el nu da dependenta, dar nici eficient nu este, mai ales pentru cei cu tulburari de somn puternice!
Cand iei acest medicament trebuie sa ai intuneric bezna in jurul tau, sa ai o anumita stare de confort.
Contrar pentru ce a fost produs scrie si pe prospect acesta poate da culmea chiar insomnie, adica sa il iei degeaba!
Efectul ar fi trebuit sa apara la maxim 30-60 de minute, nu 2 ore...
Un somnifer puternic dar periculos este zolpidem.
Corect acest medicament in cazul adultilor se ia 1 pastila, eu stiu cu 1 ora inainte de culcare, deci nu 1/2 din pastila nu 2 pastile, ci doar o singura pastila!
In orice caz daca ajungi sa poti dormi doar cu somnifere mai mult ca sigur ca problema este de alta natura, de obicei de natura anxioasa si depresiva.
Numai tratand cauza iti vei recapata somnul, somniferele de obicei trateaza efectele insomniei! Daca cauza nu este trata somniferele oricat ar fi ele de bune nu vor ajuta decat atunci cand sunt administrate, motiv pentru care unii se incapataneaza si iau pe termen lung si ajung dependenti de ele!
Pai iau si antidepresive, dar pentru somn nu as lua anxiar,ca iau la nevoie, anxiar il iau pe timp de zi la vreo problema daca iau si noapte poti risca sa ai efecte nedorite, eu vreau pe noapte ceva gen sa nu fie chiar periculos dar sa dorm, bine eu iau imovane 3, 7 jumate din 7., 5 e putin dar ce daca iau 7, 5 si uit si mai iau una e asa de periculos? de ce zolpidem e asa periculos? daca il iei la nevoie? gen sa iei o data la 5 zile?
Ia 1 pastila de imovane seara inainte de culcare.
cand te bagi in pat sa dormi sa stingi si tv si tot!
zolpidem sigur ca poti lua dar sa iti recomande medicul!
Pai si zolpidem daca iei la nevoie cum iau eu si anxiarul la 4-5 zile e ok? adica poate sa iti faca rau?
Zolpidem se zile consecutive asa cum recomanda medicul psihiatru!
Nu este recomandat mai mult de 30 de zile, pentru ca daca nu apar imbunatatiri dupa primele 14 zile, asta inseamna ca problema este din alta parte si este in stransa legatura cu depresia, de cele mai multe ori insomnia se datoreaza depresiei, astfel luand un sedativ puternic de genul acesta nu faci decat sa tratezi efectele si nu cauza! Motiv pentru care multi nici nu reusesc sa isi imbunatateasca somnul cu sedative!
Se ia 1 pe zi seara inainte de culcare dupa care se opreste
Daca nu ai reteta in acest sens ma intreb de unde le procuri?
caci acesta nu este un domeniu in care sa te auto-tratezi!
medicamentele pentru tulburari psihice sunt periculoase si necesita monitorizare, de ce? foarte multe anti-depresive pot inrautati situatia pacientilor!
Am 7,5 imovane, 3, 7 jumate din doza a zis sa iau, dar m-am pus in pat dupa o ora si 10 minute si nu m-a luat somnul, ce nu e supradoza daca mai iau 3, 7 sa fac 7, 5, si 2. dar daca gresesti si iei 7, 5 2 doze e asa grav? normal ca depasesti putin nu ar trebui sa fie capat de lume si 3. poate sa isi faca efectul imovane si dupa 2 -3 ore? eu am luat la 7 si la 8 si ceva incercam sa dorm ca maine trebuie sa ma scol devreme.
Iei mizarten 30 mg și rezolvi problema cu somnul!
Nu vindeca atâta tot, dar o sa poți să dormi.
Nu le am cu imovane, eu am luat mizarten și eu am probleme serioase cu insomnia și imediat adormeam, chiar și cu jumate de pastile. In rest antipsihoticele ajuta daca e caz extrem de grav cu somnul dar au efecte secundare grave luate pe termen îndelungat.
dobrin1019 întreabă: