| Jkandeel a întrebat:

In 2019 am fost diagnosticat in mod clar gresit de catre psihiatru ca avand psihoza acuta. Simptomele mele au fost iritabilitate, lipsa chefului pentru majoritatea activitatilor si stricam lucruri random atunci cand eram frustrat de exemplu din cauza unei depresii moderate sau cand nu imi ieseau bine majoritatea lucrurilor. Psihoza reprezinta ruperea contactului cu realitatea adica halucinatii vizuale si auditive, idei delirante si depersonalizare ceea ce eu nu am avut niciodata. Nici nu am luat medicatia deoarace era total aiurea din moment ce asta nu e psihoza si nu am nimic in neregula. Am doua intrebari:

1. Se poate sa dau pentru permis auto si sa fiu apt pentru munca indiferent ca scrie psihoza acuta in fisa mea medicala pentru ca nu am am avut niciun simptom de psihoza vreodata si diagnosticul e pus gresit?

2. Cum se poate sterge complet, repede si definitiv din baza de date si din fisa medicala acest diagnostic? Un alt psihiatru trebuie sa modifice ceea ce scrie acolo si sa apar ca fiind sanatos?

Dau funda, multumesc happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Nu esti in baza de date cu un episod psihotic acut, acesta poate apărea si ca reactie adversa la un medicament sau mancare sau chiar o simpla demineralizare.
Nu este un diagnostic propriu-zis.
Vei vedea ca medicul de familie iti va elibera adeverință ca nu esti luat in evidenta cu boli cronice sau neurologice.
Oricum pentru permis vei avea examen psihiatric si psihologic.
Doar acel episod nu ti periclitează absolut deloc planurile.
Bafta,

| Jkandeel explică (pentru ioana748):

Am avut aceasta proasta dispozitie in mai multe zile dar sper sa ai dreptate. Vreau sa cred ca la examenul psihiatric nu ma va respinge din start doar pe baza diagnosticului scris de psihiatrul la care am fost fara sa-mi faca nicio evaluare.

| ioana748 a răspuns (pentru Jkandeel):

Nu este vizibil acel diagnostic.
Un diagnostic care sa fie in sistem se pune dupa 6 luni de la primul episod psihotic, chiar un an, pentru ca asa este sistemul.
Nici nu te mai gandi.
Mergi cu incredere si sa nu spui nimic despre acest moment.
Bafta,
Merci pentru funda.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

1. Nu se poate, ca nu esti eligibil
2. Nu se poate sterge niciodata din baza de date un diagnsotic medical. Nu modifica nici un alt medic, eventual se poate merge la o comisie de medici care te vor reevalua, (dar eu cred ca diagnosticul pus de psihiatru, este cel corect).

| Jkandeel explică (pentru Violleta2022):

Sunt eligibil pentru că mi-a trecut de 5 ani. După atâta timp nici nu mai are vreo relevanță ce am avut. Deci pot să muncesc și să conduc garantat.