Inainte asta mergea ca forma de parenting. Acum s-au schimbat vremurile. Se presupune ca ar trebui sa fim mai inteligenti si sa folosim mai multe cuvinte decat bataie.
Își băteau copiii mai mulți părinți decât azi, considerau că așa e normal. Mai ales cei mutați de comuniști de la sat la oral, prima generație cu apă caldă, cum ar veni, dar care păstraseră obiceiurile din sat. Se băteau copiii și la școală, erau mulți părinți care le cereau asta mai ales învățătorilor. Partea subdezvoltată a societății de azi, cu mintea însă în secolul trecut, susține uneori că bătaia asta era bună, confundând copiii cu vitele.
Tatal meu mi-a zis ca atunci cand era copil nu indraznea sa vorbeasca urat cu parintii lui nici un cuvant nu scoatea ca altfel l-ar fi omorat l-ar fi nenorocit si zicea ca daca facea o prostie il dezbraca si il lega de copac
Asta cu legatul de copac era extrem. Dar îi băteau cu paleta aia de bătut covoare, cu furtunul de la aspirator mai târziu, cu bețe, curele și alte instrumente. Cu asta se ocupau tații, în special. Mamele erau cu palme peste față sau peste fund, ca manifestare a iubirii față de copii. Îmi amintesc de o învățătoare care venise la școală cu trunchiul bradului de Crăciun, plin de asperități și noduri, și cu ăla bătea copiii de școală primară. Ce-i drept, restul învățătoarelor aveau un lemn mai elegant, pe care îl foloseau fie să arate pe hartă sau pe desene, fie să bată copiii la palmă. Apropo de cazuri extreme, aveam un vecin în aniii 80 care își pedepsea fiica prinzându-i palma în ușă, adică închizând ușa peste palma ei. Se urla și chirăia prin blocuri, dar nu intervenea nimeni, era considerat normal. Făcea parte din așa-zișii 7 ani de acasă, adică perioada în care erai învățat să nu gândești, să nu critici, să nu ai inițiative, să fii un bou respectuos, adică ascultător, că așa era societatea atunci, pedepsea inteligența și inițiativa.
Acum vreo 13 ani eram in scoala generala prin clasa a3-a si odata cineva citea dintr-un manual o poveste si eu trebuia sa urmaresc cu mana din manualul meu ce citea pe unde era cu cititul pe la ce cuvinte si nu urmaream si atuncia trecea invatatoarea pe langa mine si a vazut ca nu urmaream si mi-a tras o palma peste fata tare ca nici nu mai vedeam nimic si tot asa prin clasa a2-a am intarziat la ora si cand am intrat in clasa a scos un băț si tot imi dadea cu el peste picioare
Eu am fost batut foarte rar, atat in familie cat si la școală. Si n-am ajuns hot, drogat, betiv, fumator, cartofor, afemeiat sau mai știu eu ce.
Problema între părinții de atunci și cei de acum, constă în numărul copiilor! Una este să crești un copil, alta este să ai 2-4 copii. Altă problemă erau lipsurile. Nu era pampers, nu erau pastile lichide pentru sugari cu sunt acum, nu era hrană specială pentru sugari. Și, normal că trebuia cumva să stăpânești copii! Dar, mai era ceva: rușinea față de societate! Da, se altoiau copii, dar cu măsură, pentru că atunci, Statul nu era docil, închisoarea era închisoare, casa de copii, casă de copii, casa de corecție, casă de corecție.
Se știa de frică, se știa de rușine era respectul pentru omul de lângă tine, mai în vârstă sau nu!
Bataie e rupta din Rai. Dupa ce ii dai o bataie bine meritata si vrea sa sune la protectia copilului ii explici ca ajunge la casa de copii unde mancarea e nasoala, camerele mici si sa nu se gandeasca ca acolo nu-i are nimeni grija. Sa se gandeasca bine.
Copiii erau educati.
La scoala, rar, mai primeau o varguta la palma.
Astazi nici macar un "nu-i frumos" nu mai auzi. Stau parintii langa odrasle fara sa miste un deget cand acestia dau in cap altora. Parintii devin agresivi cand alti parinti le atrag atentia.
Sigur și parintii lui Vlăduț Pascu au folosit parenting " evoluat european " când l-au educat și acum vor face săptămânal drum la Rahova sa-i ducă pachetel cu mâncare!
Când vorba bună și explicațiile NU mai au efect, nici pedepsele atunci 2-3 curele pe fundul GOL dau " reset din fabrica "!
Dar numai pentru chestii serioase!
Una este schingiutul unui copil pana îl ia SMURDU alta este o corecție aplicata corect și la timpul potrivit!
Aveam o colega în clasa mea în generala care primea de la ta-su *( inginer la Tractorul Brașov) 2 curele la fundu gol pentru note mai mici de 6!
Rar! La 2-3 luni o porție!
Nu l-a vorbit de rău! Nu îl ura!
A ajuns inginer în Germania fata!
Parenting " evoluat european " fără limite fata de lege, ordine, natura, bătrâni = FATA de NIMIC!
LA majorat le pun cheile de la BMW în mâini și urla de durere când merg sa-i scoată de la morga după ce s-au proptit cu 150 la ora in primul stâlp ieșit în cale!
Este mai grav de atat: legile si judecatorii ii mangaie pe cap cand dezmembreaza oameni pe trecerea de pietoni
https://www.digi24.ro/......ei-3163939
Grija "soferului" dupa accident? Starea masinii!
Sa NU se confunde bătaia cu ABUZUL!
Din lipsa de educație 90 % din parinti săreau cu cureaua pe fundul copilului pentru orice fleac!
2-3 curele pe fundul GOL = NU MAI MULT! Soluția finala când s-au epuizat vorba bună și pedepsele! În afara de parinti NIMENI NU are dreptul sa atingă un copil!
Lichelele și sugativele societății! Vagoane de bani în salarii & pensii pentru niște inutili 70 % din ei!
Ai ghicit! La judecători ma refer!
Da! Parenting " evoluat european " care face din ei viitorii drogati, hoți, c#rve & criminali!
Frecatorii de menta din " Protecția Copilului " au nevoie de carne proaspătă pentru perversii și pedofilii ascunși de stat prin centrele alea!
Le induc mucosilor concepții de " libertate " sa destrame familii și sa ajungă la " stat " material de filme p@rno!
Da! Adevărat ca mai sunt și parinti abuzatori cu grave probleme psihice care torturează copii în ultimul hal!
Pentru vorbit urat si injurat da, nu stiu daca ramaneau cu sechele ca parintii nu mi-au povestit asta! Puteai sa fii altoit de parinti daca nu acordai respect persoanelor in varsta, nu salutai vecinii, nu deschideai usa la bloc cand aveau multe cumparaturi, nu ofereai locul in autobuz! Nu sunt de acord cu corectia fizica dar sa recunoastem ca generatiile de dupa 2000 sunt extrem de cocolosite si nu sunt pregatite pentru viata, eu fiind nascuta in 2001
anasugebananacudarius întreabă: