| catalinny a întrebat:

In anul I de facultate (2005) in sesiunea din iarna m-am concentrat mai tare sa invat la un obiect si mi-a aparut o senzatie de infundare, de strangere in zona occipitala si nu mai intelegeam nimic din ce citeam. Daca faceam pauza disparea complet. De atunci senzatia a inceput sa apara mereu cand incercam sa memorez ceva sau cand ma concentram putin.
In vacanta din anul I am stat intr-o zi mai mult la calculator cam 7 ore cu mici pauze si de atunci simt o strangere si cand ma uit la televizor.
Cu fiecare sesiune de examene strangerea devenea din ce in ce mai puternica si aparea dupa un timp mai scurt de citit.
De 5 saptamani simt in zona occipitala o senzatie continua de strangere, presiune si cateodata durere insotita uneori de o greata usoara. Senzatia creste daca fac o activitate fizica chiar usoara in casa sau la mers in oras.
Daca citesc sau ma uit la televizor, in 15-20 de minute strangerea devine foarte puternica, uneori apare durere si trebuie neaparat sa ma opresc. Nu pot nici sa ascult la radio nici la televizor, orice concentrare, cat de usoara, duce la declansarea strangerii apoi devine durere.
Am fost la consult oftalmologic in mai mule locuri si mi s-a spus ca nu este din cauza ochilor. Am facut o radiografie de coloana cervicala si un RMN cerebral si nu a descoperit nici o problema. Am fost vazut de mai multi medici neurologi si am facut multe tratamente fara nici un rezultat. Va rog dati-mi un sfat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Beatrice_6624 a răspuns:

Daca ai consultat si te au vzt atia medicu cu specialitati f bine in
ceea ce ma priveste ar fi fost bine sa f un CT total si un prsiholog daca ceva tot nu ai, se datoreaza stresului.

| Parintele a răspuns:

Poate ar trebui sa te odihnesti mai bine.Sa dormi noaptea. Sa mergi cateva zile in vacanta la munte. fara PC fara TV... ziare si carti.