Depinde cât de mult ai băut, dacă ești doar băutor ocazional sau nu, depinde de tipul băuturii. Alcoolul este metabolizat, consumat, transformat de către ficat, care îndeplinește și alte multe funcții în același timp, astfel are o capacitate de eliminare limitată, depinde de greutatea pe care o ai, de conținutul de apă din corpul tău. O bere 5% alcoolică, 1/2 litru, asta înseamnă că ai consumat 25 ml de alcool, ar trebui să se elimine în 24 de ore, asta ca exemplu.
6-8 ore. Oricum, a doua zi sigur nu mai ai nimic, mai ales daca ai bagat un somn bun. In saliva si respiratie (etilotest) persista mai mult de atat.
Depinde de mai multe lucruri: daca ai mancat in ziua respectiva, ce bautura ai baut, cat ai baut. Ca o idee, bei un bidon de bere, iti va lua undeva pe la 1 ora jumate. O sticla de vin: 2 ore si 20 de minute. O tarie: 3 ore si 15 minute. Daca te imbeti, depinde de cantitatea bauta, dar o sa dureze undeva pe la 12 ore, si te trezesti cu mahmureala, dupa cum bine stii. Dar, ca sa iasa mai repede alcoolul din sange, e de recomandat sa mananci mancaruri grase sau acre (gen supe de pui si bors) si sa bei apa (alcoolul deshidrateaza, deci daca bei apa sunt sanse sa iti revii mult mai repede).
Salut! Nu stiu sigur daca la asta te referi dar:
Unui bărbat de 80 de kilograme care bea o bere (500 de ml, având 5% alcool) în jumătate de oră îi va lua de trei ori mai mult timp să elimine complet alcoolul din sânge.
În ceea ce priveşte vinul, 250 de ml consumaţi în jumătate de ora vor fi eliminaţi din organism în aproximativ 2 ore şi 15 minute. Dacă alcoolul a fost băut într-o ora, atunci eliminarea acestuia va dura puţin peste o ora şi jumătate.
La spirtoasele băute în jumătate de oră (50 de ml), bărbatul va trebui să aştepte o oră şi jumătate. Pentru o cantitate dublă, timpul este de 3 ore şi un sfert. Să nu uităm, cu cât băuturile sunt băute într-un interval mai mare de timp, cu atât alcoolul va ieşi din sânge mai repede.