| Dyalema a întrebat:

În cât timp se poate ajunge de la pancreatita acută la cronică? Care e speranța de viață la ambele boli dacă pacientul respectiv ține un regim de viață fără prăjeli și afumături?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Teo29 a răspuns:

In opinia mea, daca pancreatita acuta e tratata corespunzator, s-ar putea sa nu se ajunga la pancreatita cronica, mai ales daca tii un regim alimentar si medicatia necesara.

Dar fiecare situatia este aparte, iti recomand sa mergi sa iti faci niste investigatii medicale in Cluj de exemplu, sa stii exact ce si cum sa faci sa previi corect pancreatita cronica specific in cazul tau, individual.

| Dyalema explică (pentru Teo29):

O să încerc să ajung la Cluj, este puțin departe, dar asta e! Pancreatita acuta am avut acum un an din cauza unei mese copioase seara dar și din cauza, zic eu, unei giardioze. Alcool nu consum deloc, iar la alimentație încerc să fiu atentă.

| Dyalema explică (pentru Teo29):

Am avut acum un an pancreatita acuta din cauza unei cine grase dar și din cauza unei giardioze zic eu. Nu consum alcool deloc iar la alimentație încerc să fiu atentă, clar fără cele mai sus menționate! O să încerc să ajung la Cluj deși e cam departe și am copii micuți și nu am cu cine să îi las.

| Alicezzz a răspuns:

Daca o tratezi si urmezi sfaturile medicului, eu zic ca se poate trai mult si bine, atentie la stres si alimentatie.