anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In cazul alopeciei androgenice, nu inteleg intrebarea: «Buniul e chel?». Nu toti bunicii chelesc? Ce rost mai are aceasta intrebare in cazul determinarii cauzei genetice?
Nu inteleg.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca este mostenita androgenic nu trebuia sa aiba bunicul musai poate sa aiba tatal, te invarti in jurul cozii ti-am spus sa mergi la un laborator sa vezi cada-i o ciuperca si de acolo iti cade parul, pana la ipoteza androgenica mai este, nu face supozitii cand tu ai 15 ani si inca nu s-a definitivat cresterea.

mariana
| mariana a răspuns:

Desigur ca nu toti bunicii sunt chei, sunt unii care isi pastreaza parul pana la adanci batraneti. Barbatii care au alopecie androgenica, chelesc tocmai pentru ca au mostenit genetic aceasta afectiune si ea va merge cum se spune, din tata in fiu.
Nu s-a gasit inca un tratament care sa impiedice aparitia acestei afectiuni, la baietii dintr-o familie in care barbatii adulti sunt chei. Poate ca viitorul va avea ceva de spus in acest domeniu, pana atunci efectele cheliei apar, generate de cauza genetica.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu toti bunicii chelesc. Majoritatea batranilor isi pastreaza perul, numai unii chelesc. Daca bunicul e chel si are genul de alopecie androgenica, e posibil sa fi mostenit si nepotul gena.