Nu se fac analize decat in cazuri grave. Iti face un antirabic si panseaza rana. Locul se dezinfecteaza zilnic si bandajul se schimba tot zilnic. Eu am folosit niste pansament autoadeziv: https://alexa-medical.ro/pansament-autoadeziv-steril.html
Se spala rana cu un sapun anti-bacterial si lasa apa sa curga peste muscatura timp de 5 minute. Este un pas vital pentru a combate infectarea ranii.
Pentru plaga intepata poti folosi un unguent antibiotic, iar pentru plaga sfasiata aplica apa oxigenata sau rivanol, dupa care acopera cu un bandaj steril pentru a compresa rana sangeranda.
Ai foarte mare grija ca nu exista tratament antirabic, nu sunt vaccinuri in Romania!
Dar mie mi-a facut vaccin antirabic, si am fost chemat inca de doua ori dupa o saptamana si pe urma dupa 4 zile ca mai fac!
Ciudat! Mie asa mi-a zis medicul veterinar cand a vaccinat cainii gratis! Mi-a spus sa ma grija si sa fiu atent la cainii de peste drum in libertate sa nu ma muste ca nu exista tratament sau vaccin antirabic!
Poate a zis ca nu exista vaccin antirabic pentru cainii de pe strada?
Nu! A zis nu exista tratament antirabic pentru om in caz de muscatura!
Din cate stiu eu se fac inainte analizele pentru ca este posibil ca, cainele sa nu fii avut nimic. Si eu am fost muscat de caini si nu am facut anti-tetanos si anti-rabic, acum depinde ce caine te-a muscat, daca il "cunosti" sau era vreun maidanez. In cazul bandajului, trebuie tinut cateva ore, se inlocuieste dupa cu unul nou si da poti folosi apa oxygenata.
anonim_4396 întreabă: