anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În ce condiții (dacă ar fi sa se ivească) v-ati sinucide? happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| jj7700 a răspuns:

Doar daca prin moartea mea as salva persoane foarte apropiate, gen sa sar pe o grenada sau sa ii protejez de foc de arma. Si si atunci, ar fi probabil ceva instinctiv la care sa nu am timp sa ma gandesc si nu garantez ca ar fi un comportament rational sau facut intelegand riscul de a muri, ceea ce probabil nu il clasifica drept suicid. Cred ca trebuie sa ai discernamant si intentie clara sa se puna suicid oricum - nu doar sa fie ceva impulsiv cu o intentie alta decat a muri tu, dar care te omoara totusi din nesansa sau calcul prost al riscului.

Altfel zis, nu imi pot inchipui o situatie in care asta sa fie raspunsul. Nu sunt religios, dimpotriva, dar sa ma sinucid mi s-ar parea ceva profund egoist fata de cei din jurul meu si, si daca nu ai pe tine langa tine, ce rezolvi? Am trecut prin clipe grele si am cunoscut oameni care au trecut prin momente si mai grele si mereu am incercat sa gasesc si micile bucurii ale vietii stiind ca daca va veni momentul, soarta mea imi apartine complet si pot alege sa fiu un om mai bun, oricate necazuri as avea.

Nu am mare incredere in omenire si pandemia asta mi-a aratat multe laturi urate ale firii umane si in cele din urma futilitatea existentei individuale in context mai larg. Care e sensul vietii? Probabil niciunul. Existe ceva dupa? Probabil nu. Este religia raspunsul? Nu in cazul meu, nu acum. Si totusi, sunt impacat cu mine. Ce castig daca o termin cu tot? O eternitate de nimic. Oricat de rau ar fi acum, stiu multi care au fost mai rau de atat si i-au dat de cap. Eu de ce sa nu pot? Si, pana la urma, revin la micile placeri ale vietii. Ia-o de la capat daca e nevoie. Incepi de jos, lasa trecutul sau perceptia altora despre cine ar trebui sa fii tu. Bucura-te de propria putere de a decide ce faci tu cu tine. Trage aer in piept, fa o plimbare, priveste natura si gandeste-te la cat de neinsemnat e totul si totusi ce placut e sa fii liber si sa te bucuri de mirosul ierbii proaspat taiate sau de o masa calda intr-o zi ploioasa. Odata ce inveti sa accepti ca viata poate nu are niciun rost, dar acest lucru nu te mai sperie, ci dimpotriva te umple de calm, ideea suicidului iti va deveni absurda.

35 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns:

Intrebarea ta este pusa gresit!
Cred ca corect era,, In ce conditii... v-ati fi dat viata?
e putin diferit modul de abordare, felul in care se pune problema!

| anonim_4396 explică (pentru Fatamuntilor):

Nu este greșit, asa o percepi tu eronat ca, fiind într-un mod greșit. Nu îți dai viata, te sinucizi! Când ramai fără parinti te gândești sa te sinucizi nu sa îți dai viata.nu e nimic greșit.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Adevarul este ca niciodata nu suntem pregatiti pentru moartea parintilor nostri chiar cand sunem adulti si vrem ca parintii sa traiasca vesnic.
Dar nu toata lumea se sinucide din cauza asta!
mama a murit in urma cu aproape 10 ani, nu mi-a trecut prin cap sa imi iau viata!

Sa vezi când îți mor ambii parinti de covid cum este, și când suferi suferi de o depresie care e imposibil de vindecat, numai cine o pățit și o trecut prin asa ceva știe! Cand nici un medic nu te mai poate scăpa de depresie, și depresia te chinuie în ultimul hal nu prea ai alternative. Nu poți trai 50 de ani doar ca asa se cuvine cu o depresie catastrofala care mulți dintre voi nu o înțelegeți fiindcă doar ați citit ce e depresia nu ați avut asa ceva, când o ai de atâtea ani și te chinuie nu se mai pune problema sa îți dai viata ca nu ești erou, te sinucizi ca nu ai alternative și dumnezeul fictiv nu te poate ajuta, nimeni nu te mai poate ajuta nici măcar tu ca o astfel de depresie te distruge. Asa ca întrebarea mea e pusa corect. Când îți mor părinții neașteptat si brusc de covid te gândești sa te sinucizi nu sa îți dai viata sa salvezi pe cucu bau.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inteles acum intrebarea si imi pare rau!
am inteles ca prieteni nu ai si o depresie severa!
Si eu am avut zile mai naspa.
DAR ma gandesc la un lucru! Intotdeuna ca tu zici ca esti la marginea prapastiei si esti gata, gatasa cazi, dai un pas inapoi! De ce? pentru ca intodeuna sunt oameni mai nefericiti ca tine.
Banuesc ca ai un acopesis desupra capului si ai cu ce iti plati facturile
Ma gandesc ca ai doua maini, doua picioare .....deja ai avantaj.Ma uit la filmulete pe yutube si am dat de cazul unui tanar care s-a nascut fara maini si fara picioare.Chiar ar fi vrut sa se sinucida, dar nu a facut-o.In momentul de fata are familie si sustine discursuri motivationale in toata lumea.
https://www.youtube.com/watch?v=ErD0nk1Ahqg
Nu stiu care va fi viata ta, dar ma gandesc ca trebuie grabit cea ce oricum va venit!
Numai bine si sanatate!

Nu e asta problema, maica-mea o fost răpusă de covid de Crăciun și nu cred ca mai pot lupta, sunt devastat, și acum plâng încontinuusad o iubeam foarte mult pe maica-mea.

| LoveSleep a răspuns:

Daca ar trebui sa merg la munca in aproape fiecare zi, pana la 65 de ani.
Stai, ca asta s-a ivit deja.

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

Dar dacă ar tine pandemia asta sa spunem minim 10 ani de acum în colo și ți ar muri ambii parinti la un interval scurt, nu ai avea prieteni ce ai face?

| LoveSleep a răspuns (pentru anonim_4396):

M-as transforma.

Asta cu pandemia se exclude oarecum, pentru ca in cativa ani ne-am imuniza toti si ar disparea.

Prieteniile ma fac sa vars si familia ma face sa vars si mai rau. Si daca zici ca mor la un interval scurt, inseamna ca nu ramane nimeni singur si trist, deci din punctul meu de vedere e ok. Deci, sa ramana cati am botezat eu, cum s-ar spune.

| anonim_4396 explică (pentru LoveSleep):

Rămâne de văzut cât va mai dura, eu unul nu cred ca va dispărea prea curând, problema ar fi restricțiile si purtatul măștii în orice loc chiar și la job timp de 8 ore. Nu cred ca e un lucru peste care poți trece prea ușor sa stai cu masca 8 ore la un job unde depui efort fizic intens și sa ne tina mereu în casa când vor ei dar când e vorba de vot ne îndeamnă sa ieșim la un număr cât mai mare asta da ipocrizie pe nazist." Prieteniile ma fac sa vărs și familia ma face sa vărs și mai rău " asta denota o viata de singuratic asocial, nu judec ai tu motivele tale, nu asta o fost scopul întrebării! Cert e ca unii nu ar putea trai fără parinti mai ales dacă exista respect și afecțiune reciproca. suntem diferiți, avem un sistem de valori individual și eu cum sunt open mind nu judec pe nimeni de alegerea făcută sau pe cei care efectiv sau resemnat. Cunosc cazuri în care acest virusel drăgălaș o răpus 2 parinti pe neașteptat, păreau relativ stabili și apoi moarte subita! Copilul a rămas fără prinți. Trist dar adevărat!

| Vântulalb a răspuns:

In nici una!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

În niciuna. Eu nu sunt Dumnezeu ca să iau viața...chit că este vorba de propria viață.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Sinuciderea e un păcat de neiertat? Dumnezeu nu tine cont de problemele omului? Adică unii avem totuși o limita încât sa putem indura orice suferință.

Eu nu sunt în măsură să spun dacă este sau nu de neiertat...dar veșnicia înseamnă prea mult ca să poată fi riscată.
Dumnezeu iubește omul și îi cunoaște problemele și limitele...tocmai de aceea S-a dat pe Sine pentru om.
De ce ai pus această întrebare, dacă nu sunt prea indiscretă?

Pai asa spun creștinii ca sinuciderea e un păcat de neiertat și chiar și cei care sunt criminali pot fi iertați dacă se pocăiesc dar sinucigași nu. Nu e treaba nimănui de ce am pus aceasta întrebare, cine vrea răspunde bine, cine nu sa dea scrool.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Niciodată! Sinuciderea e o soluție permanentă la o problemă temporară.
Cei care au un psihic tare și îl au pe Dumnezeu în suflet și minte, nu ajung să comită un asemenea gest.

Ce ai face dacă ai trai o criza existențială?

| UnDiavol a răspuns:

Pentru o sawruma a-și sacrifica totul

| LupusDei1993 a răspuns:

M-as sinucide pentru Allah si pentru cele 1000 de virgine in paradis

/sarcasm

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Mai ales pentru cele 1000

| LasleaIoan1972 a răspuns:

Te ai gandit mult sa pui intrebarea asta inteligenta

| anonim_4396 explică (pentru LasleaIoan1972):

Esti prea prost ca să fi jignit.

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am si eu calitatile mele

| mihaela000ela a răspuns:

La o astfel de intrebare, stupida si prosteasca iti spun ca franghia e ieftina si nu face mizerie!

| anonim_4396 explică (pentru mihaela000ela):

Stupid e răspunsul tău de tâmpită needucata!

| mihaela000ela a răspuns (pentru anonim_4396):

Aveti mare grija, la limbaj! si nu va explic de ce. poate va veti da seama. daca, nu reusiti, voi actiona, in consecinta!

Tu sa ai în primul rand grija la limbaj, tu ai jignit prima! Si mai ușor cu amenințările și cuvintele jignitoare! Nu emite pretenții sa fi respectata când tu la rândul tău nu respecți!

Nu știu cine ești, dar nu ai nici un drept sa jignești! Daca ți se pare stupida poti da scrool și sa răspunzi la alte întrebări care nu ți se par ție stupide fără a jigni pe cineva.

Nu intru intr-o polemica absurda, cu dvs! nu aveti capacitatea de a intelege! va mai trebuie cativa ani, poate de scoala, de a face diferenta intre a reusi( sa intelegeti ) si a putea(sa reactionati corect) ...Bafta!

Iar dumneavoastră nu aveți capacitatea de a răspunde într-un mod civilizat! Anii de școală se pare că, nu v-a ajutat cu nimic atâta timp cat jigniți! Cei 7 ani de acasă lipsesc cu desăvârșire. Nu trebuie sa o înțelegeți, după cum a-ți spus nu aveți capacitatea,! alții au înțeles-o dumneavoastră nu, nu mai emiteți sa vi sa de a un feedback civilizat când dumneavoastră jigniți! O zi buna va doresc și încercați sa respectați ca sa fiți respectata! cu atât mai mult ca a-ți ajuns la o respectabila vârstă.

Apreciez,ca in final, ati reusit sa intelegeti, ca trebuie sa va conformati ..sa utilizati, pronumele de politete, cu terti.

Stimata doamna, posibil ca, întrebarea aceasta sa nu fie formulata corect, mai ales ca ma simțisem rău când am pus-o, trebuie sa învățăm sa nu mai fim superficiali, și apropos eu nu-s 100% Roman, dar consider ca, scriu mai coerent si corect gramatical decât mulți Romani de pe aceasta platforma! Trebuie sa învățăm sa răspundem fără a jigni, mai ales ca unii dintre noi ne mândrim cu studiile terminate! Nu vedeți câți trolli sunt pe TPU? Asta ce ar însemna că, dacă trolleaza sau au formulat greșit o întrebare trebuie sa ne coboram la același nivel? Și sa jignim? Mai ales ca răspunsurile pe care le-am dat în legătură cu moartea subita a unui pariinte cauzata de covid coincide cu povestea mea, asa ca are relevanta cu întrebarea, nu e stupida! Imi pare rău că, credeți acest,, lucru ", va doresc o zi minunatahappy și multa sănătate!

| anonim9944 a răspuns:

Îți cumperi o sticla de antigel, bei cât mai mult și după aștepți. Nu mai există salvare.

| YourNightmare97362 a răspuns:

In condițiile prezente, nu mai am nimic și pe nimeni
Totul este distrus din cauza altor egoiști, care doar sau folosit de mine
Nimic nu are sens sau culoare, încă o zi de rahat pe acest pământ blestemat
Nu mă încălzește nimeni cu nimic, dar totuși exist, respir și asta doar din respect pentru bolnavi de cancer, care lupă in fiecare zi pentru inca un minut in plus

Întrebări similare