anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În ce condiții (dacă ar fi sa se ivească) v-ati sinucide? happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| jj7700 a răspuns:

Doar daca prin moartea mea as salva persoane foarte apropiate, gen sa sar pe o grenada sau sa ii protejez de foc de arma. Si si atunci, ar fi probabil ceva instinctiv la care sa nu am timp sa ma gandesc si nu garantez ca ar fi un comportament rational sau facut intelegand riscul de a muri, ceea ce probabil nu il clasifica drept suicid. Cred ca trebuie sa ai discernamant si intentie clara sa se puna suicid oricum - nu doar sa fie ceva impulsiv cu o intentie alta decat a muri tu, dar care te omoara totusi din nesansa sau calcul prost al riscului.

Altfel zis, nu imi pot inchipui o situatie in care asta sa fie raspunsul. Nu sunt religios, dimpotriva, dar sa ma sinucid mi s-ar parea ceva profund egoist fata de cei din jurul meu si, si daca nu ai pe tine langa tine, ce rezolvi? Am trecut prin clipe grele si am cunoscut oameni care au trecut prin momente si mai grele si mereu am incercat sa gasesc si micile bucurii ale vietii stiind ca daca va veni momentul, soarta mea imi apartine complet si pot alege sa fiu un om mai bun, oricate necazuri as avea.

Nu am mare incredere in omenire si pandemia asta mi-a aratat multe laturi urate ale firii umane si in cele din urma futilitatea existentei individuale in context mai larg. Care e sensul vietii? Probabil niciunul. Existe ceva dupa? Probabil nu. Este religia raspunsul? Nu in cazul meu, nu acum. Si totusi, sunt impacat cu mine. Ce castig daca o termin cu tot? O eternitate de nimic. Oricat de rau ar fi acum, stiu multi care au fost mai rau de atat si i-au dat de cap. Eu de ce sa nu pot? Si, pana la urma, revin la micile placeri ale vietii. Ia-o de la capat daca e nevoie. Incepi de jos, lasa trecutul sau perceptia altora despre cine ar trebui sa fii tu. Bucura-te de propria putere de a decide ce faci tu cu tine. Trage aer in piept, fa o plimbare, priveste natura si gandeste-te la cat de neinsemnat e totul si totusi ce placut e sa fii liber si sa te bucuri de mirosul ierbii proaspat taiate sau de o masa calda intr-o zi ploioasa. Odata ce inveti sa accepti ca viata poate nu are niciun rost, dar acest lucru nu te mai sperie, ci dimpotriva te umple de calm, ideea suicidului iti va deveni absurda.

35 răspunsuri:
| Fatamuntilor a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inteles acum intrebarea si imi pare rau!
am inteles ca prieteni nu ai si o depresie severa!
Si eu am avut zile mai naspa.
DAR ma gandesc la un lucru! Intotdeuna ca tu zici ca esti la marginea prapastiei si esti gata, gatasa cazi, dai un pas inapoi! De ce? pentru ca intodeuna sunt oameni mai nefericiti ca tine.
Banuesc ca ai un acopesis desupra capului si ai cu ce iti plati facturile
Ma gandesc ca ai doua maini, doua picioare .....deja ai avantaj.Ma uit la filmulete pe yutube si am dat de cazul unui tanar care s-a nascut fara maini si fara picioare.Chiar ar fi vrut sa se sinucida, dar nu a facut-o.In momentul de fata are familie si sustine discursuri motivationale in toata lumea.
https://www.youtube.com/watch?v=ErD0nk1Ahqg
Nu stiu care va fi viata ta, dar ma gandesc ca trebuie grabit cea ce oricum va venit!
Numai bine si sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Fatamuntilor):

Nu e asta problema, maica-mea o fost răpusă de covid de Crăciun și nu cred ca mai pot lupta, sunt devastat, și acum plâng încontinuusad o iubeam foarte mult pe maica-mea.

| LupusDei1993 a răspuns:

M-as sinucide pentru Allah si pentru cele 1000 de virgine in paradis

/sarcasm

| LasleaIoan1972 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Mai ales pentru cele 1000

| UnDiavol a răspuns:

Pentru o sawruma a-și sacrifica totul

Întrebări similare