Uite cateva idei despre o cura de detoxifiere:Organismul uman este un depozit de deşeuri şi toxine, fiindu-i imposibil să funcţioneze normal în condiţiile în care nu este "purificat" la intervale regulate. Cura de detoxifiere devine, astfel, o condiţie indispensabilă pentru un organism sănătos, în zilele noastre. În condiţii ideale, cura de detoxifiere se face la minimum 6 luni, respectiv primăvara şi toamna.
Înainte de a începe o cură de detoxifiere trebuie să facem un set complet de analize (inclusiv analiza firului de păr); să consultăm medicul de familie şi, eventual, un nutriţionist, pentru a ne asigura că vom putea face faţă acestei perioade fără a ne pune sănătatea în pericol. De obicei, organismul este cel care ne spune când este nevoie să apelăm la o cură de detoxifiere. Este momentul potrivit să o facem atunci când constatăm o stare de apatie, de oboseală permanentă, atunci când simţim nevoia să dormim foarte mult, când ne simţim muşchii slăbiţi ori avem crampe musculare, transpirăm abundent, avem un gust metalic în gură (uneori apare halena), sau când resimţim o nevoie exagerată de dulciuri.
Alimente indicate într-o cură de detoxifiere
Alimentele pot fi extrem de variate, în funcţie de cura pe care decidem să o urmăm. Putem opta pentru o cură exclusiv hidrică (pe bază de apă), pentru o cură ovo-lacto-vegetariană (ouă, produse lactate, legume şi fructe), pentru o cură cu sucuri de legume sau cu sucuri de fructe. Ceea ce trebuie însă să reţinem este importanţa consumului de crudităţi, sub formă de fresh-uri, cât şi eliminarea din alimentaţie a produselor bogate în grăsimi şi renunţarea la acool, cafea şi tutun. Poţi prepara la blender un cocktail de fructe: o combinaţie de mere, ananas, pepene, struguri, mango, piersici, prune şi guava. Amestecă sucul cu 1-2 linguri de miere şi consumă-l imediat.
Consumă alimente bogate în fibre. Alimentele bogate în fibre sunt: fructele şi legumele proaspete, crude şi necurăţate de coajă, fructele uscate, pâinea din făină integrală, cerealele, ovăzul, orezul brun şi biscuiţii din făină integrală.
In general e o dieta bazata pe legume si fructe, cat mai crude(pentru fibre) si multa apa.
Se mananca fructe, legume, salate, cereale-musli, iaurturi, mancaruri simple ca sa permita organismului sa se odihneasca, sa curete si sa elimine toxinele. Unii beau si ceaiuri diuretice, altii mananca numai salate verzi, fiecare cu dieta potrivita lui.
Oboseala nejustificata, insomnia, migrena, depresia, anxietatea, constipatia, lipsa de energie, balonarea, celulita, acneea, parul lipsit de stralucire, tenul tern pot fi cateva dintre semnalele prin care corpul ne anunta ca este intoxicat. Sanatatea incepe din colon, sustin specialistii in nutritie si naturopatie. Un colon care functioneaza prost ne atentioneaza prin diverse semnale ca este depasit de toxinele acumulate in fiecare zi si ca trebuie sa-l ajutam urmand o cura de detoxifiere. "Organismul uman dispune de mecanisme naturale de detoxifiere: colonul, plamanii, ficatul, rinichii si pielea, insa acestea sunt depasite de cantitatea de toxine. In mod normal, omul in perioada sa de vanator-culegator nu avea nevoie de stimularea detoxifierii, aceasta facandu-se in mod natural, deoarece alimentele si mediul inconjurator nu erau poluate si dieta era naturala. De aceea, astazi omul trebuie sa sustina sistemul de detoxifiere. Daca acest sistem sa infunda cu resturi alimentare, toxinele neeliminate sunt repuse in circulatie in organism", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, daca nu reusim sa eliminam aceste toxine la timp, resturile alimentare se depun "in cutele peretilor intestinali si formeaza placa mucoida. Fibrele alimentare inlatura placa mucoida si restabilesc circulatia substantelor in organism", adauga specialistul.
De unde vin toxinele?
* Alimente toxice pline de E-uri (aditivi alimentari);
* Fructe si legume cu pesticide;
* Carnea cu hormoni;
* Medicamente;
* Droguri recreationale: tutun, cafea, alcool;
* Peste contaminat cu mercur;
* Apa de la robinet;
* Vasele din bucatarie: din aluminiu, cutiile de bere/suc;
* Plombe si vaccinuri;
* Produse cosmetice;
* Emisiile industriale, fumul instalatiilor de incalzire sau gazele de esapament.
Cand ai nevoie de o cura de detoxifiere?
Potrivit informatiilor prezentate in cartea sa recent lansata "Si noi ce mai mancam?", prof. dr. Mencinicopschi precizeaza ca exista cateva simptome care ne anunta ca avem nevoie de o cura de detoxifiere pentru a elimina toxinele din organism:
* stare de oboseala nejustificata;
* nivel scazut de energie;
* somnolenta, trezitul greu dimineata;
* stari depresive, anxietate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare;
* materii fecale care au un miros puternic;
* depozite albicioase pe limba;
* pofta de dulciuri, pofta de alimente prajite, condimentate;
* indigestie frecventa, stari de voma sau greturi, balonari, tranzit lent, colon iritabil;
* supraponderalitate sau predispozitie la obezitate;
* unele afectiuni cronice: acnee, hemoroizi, psoriazis, constipatie, diabet, reumatism, artrita, cancer.
Sper ca te am ajutat
Cura de detoxifiere se face la minim 6 luni, primăvara şi toamna, şi durează între 7 şi 21 de zile.Organsimul are nevoie periodic ce catre o cura de detoxifiere, mai ales la schimbarea anotimpurilor.Organismul uman este un depozit de deşeuri şi toxine, fiindu-i imposibil să funcţioneze normal în condiţiile în care nu este "purificat" la intervale regulate. cu ocazia curei de detoxifiere slabesti pentru ca ai multe alimente care sunt interzise consumarii.
Sa consumi alimente ce contin fibre,celuloza: cereale, varza, multe fructe dar si ceaiuri, de preferat verde
sa incerci sa mananci doar 2-3 mese pe zi foarte usoare
sa faci sport, de preferat in aer liber, astfel ti se va oxigena creierul
si sa bei cel putin 2l de apa/zi
eu asa procedez succes!
Alimentatie bogata in fibre, multa miscare, hidratarea corecta a corpului contribuie la detoxifierea organismului. Mai exista si produse naturiste care ajuta in acest sens
http://www.suc-graviola.ro/
http://www.zeolit-bionaturaplus.com/
http://www.coralmine-microhidrina.ro/
http://www.bionaturalife.ro/
http://www.remedii-bionaturiste.ro/
Eve_5601 întreabă:
dobrin1019 întreabă: