| albastrica009 a întrebat:

In ce consta sindromul tourette? Am auzit ca e o boala dar as vrea sa stiu cum se manifesta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

''sindromul tourette'' este o afectiune care nu se manifesta aproape niciodata ca la carte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niste ticuri ciudate care te fac sa pari nebun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unul dintre copii mei are acest sindrom. Este diagnosticat de 2 ani. Se intampla si inainte, doar ca nu stiam. Copilul meu repetă unele sunete și miscari din degete sau picioare, isi ridica umerii, clipeste apasat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Innumara pana la 100 de 4 ori inainte de a manca.

| Evelinmariaa a răspuns (pentru anonim_4396):

Copilul este încadrat și în grad de handicap?

| Jijell a răspuns:

Exista multe manifestari. In general se prezinta prin ticuri fizice sau verbale necontrolate.

Un om care injura si pe urma isi cere scuze (sau nu realizeaza ca a injurat) poate suferi de acest sindrom. Un om care se scarpina mereu, la intervale regulate de timp in barba sau in cot de exemplu, la fel. Exista multe manifestari ale acestui sindrom, o mare parte din ele pot trece neobservate.