anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In ce fructe si legume se regaseste calciu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Elianna
| Elianna a răspuns:

Necesarul de Ca este de 800-840 mg/zi.Se gaseste in urmatoarele(in ordine descrescatoare):migdale, alune, smochine uscate, fasole boabe, branza de vaci, galbenus, lapte vaca, nuci, smantana, castane, fasole verde, mazare, macese, coacaze negre, smochine proaspete, telina, patrunjel radacina, hrean, urzici, spanac, varza alba, gulii, sparangel, portocale, mure, morcovi, lamai, zmeura, fragi, porumb, mandarine, capsuni, coacaze rosii, castraveti, visine, cirese, grapefruit, pere, prune, piersici, banane, carne, mere, cartofi, ciuperci.

| anad a răspuns:

"Alimentele cele mai bogate in calciu (mg / 100 g, in ordine descrescatoare de la 2110 la 540): busuioc uscat macinat, maghiran, cimbrisor uscat macinat, salvie uscata macinata, oregano uscat macinat, menta uscata, parmezan, lapte de vaca (condensat, praf), garna (branza), rozmarin uscat, scortisoara, pecorino (branza de oaie), emmenthal (svaiter), patrunjel uscat, lactate, lapte de vaca integral (praf), chimion, cascaval, dafin frunze, Cheddar (branza), Edam (branza de Olanda) proaspata, cimbrisor proaspat, sardine in ulei, salvie,, urzica, scrumbii in saramura, sardine sarate. http://www.citynews.ro/mures/diete-17/calciul-in-regimul-alimentar-67728/