Ar trebui sa consulti un medic. Pot fi varice hidrostatice, o suferinta renala, o suferinta cardiaca, un dezechilibru hormonal, o tumora pelvina. Pana atunci, evita sa mananci sarat si stai cat mai mult intinsa, cu picioarele ridicate pe un rulou facut dintr-o patura.
Depinde care este cauza: statul in picioare foarte mult, pantofi incomozi, mersul pe jos pe distante lungi... Sau poate fi o cauza medicala... Fa-ti niste analize! Poti incerca Lioton Gel.
Am aceasta problema si eu cu picioarele, numai partea de jos glezna, am inceput de 5 zile sa beau ceai de anghinare cu fructe de padure, neandulcit, este cam amar, am observat ca au scazut putin din volum, am sa fac tratamentul macar o luna, sper sa dea randament, multa sanatate va doresc, incercati... nu are ce sa va faca rau.
Nu elimini apa...adica nu bei suficienta apa ca sa o elimini...si eu am aceeasi problema, dar in general doar pe timpul verii sau cand este mai cald, iarna scap de problema
Se poate sa ai probleme cu circulatia. Noaptea sforai? Daca da, este posibil ca sangele tau sa nu fie oxigenat suficient, ceea ce va face inima sa pompeze mai greu, ceea ce duce la afectiuni limfatice (adica edeme si retentie hidrica, printre altele). Mergi la medic pentru o discutie care sa te lamureasca mai bine!
Iti recomand sa mananci mai putin sarat si sa renunti la hrana procesata (sosuri de cumparat, supe la plic, chipsuri, snacksuri, etc) – cel mai probabil de la sodiu ti se umfla. Bea si mai multa apa si fa si putina miscare si... voila!
Porti tocuri inalte in timpul zilei? E posibil de la asta sa ti se umfle picioarele!