Pai cum sa se depuna?! In deficit arde tot ce mananci ca popa, si apoi trece sa completeze din rezerve, ca nu se satura.
La aia de la auschwit se depunea? Aveau deficit caloric de 1600-1700 Kcal/zi, mancau doar 700. Au ajuns oase!
Asta desfiinteaza mitul ca, corpu se obisnuieste cu putin si nu mai slabeste apoi. La 700 K au slabit continuu pana la moarte sau oase, deci ardeau la fel, aveau aceleasi nevoi calorice.
Platou a? Poate ala de la cimitir era la ei.
Tu daca ai 1000 sau 800 deficit, slabesti continuu la rata respectiva, daca ai platou inseamna ca nu mai ai deficit.
Pe probate, nu din citite.
Inseamna ca sincer nu stiu ce sa zic de tine! Se depun daca ai exces de calorii, daca n-ai destule, de unde energie sa se depuna?! Si oricum dupa ce se termina carbo de metabolizat, trece la lipide, nu scapa! Daca ai carbo cat trebuie dar lipide peste cat trebuie, da, se arde carbo si dupa aia grasimile alea in plus se depun! Altfel nu.
Ia testeaza tu sa vedem ce e cu "ba da, te ingrasi pe deficit", sa vedem? Pe pariu cu martori daca vrei.
Tu nu testezi nimic, te iei doar dupa citite, zise.
Mananca tu carbo cu grasimi cu deficit caloric sa vezi ca slabesti.
Dar nu vrei sa testezi, treaba ta, fa cum vrei.
Mananca doar carbo cu proteine daca vrei si aia e. Paine si carne, branza slaba, paste, cartofi, legume, dar cu deficit caloric per total.
Daca ai nev de 1700 K si mananci 1000, cum se depune?! Ce se depune? Spune asta unde vrei sa vezi ce zice oricine, babeste e clar. Ce cont ce mananci? Ma refer strict la kcal acum, nu la altceva.
Depune omu cand are in plus kcal! Asta stia si mamaia care nu avea carte decat f putina. Dar asta se stie peste tot.
Daca de ex te duci pe getfit.ro, adminul Cristi Margarit care e expert in diete si sport undeva la discutii, a zis "conteaza Kcal in si Kcal out", repet, ne referim strict la calorii.
Si chiar daca sa zicem ca se grabeste organismu (am zis si ieri) sa depuna grasimile, le va lua inapoi ca are nev de energie, deci per total slabesti.
Este prima data cand aud ca la deficit caloric te ingrasi!
De depus se depune intotdeauna o cantitate mica, in rest, ar trebui sa consumi tot.
Insa ma indoiesc ca-ti va merge, odata ce corpul nu primeste destula energie secreta leptina care iti induce starea de foame, obligandu-te sa mananci si mai mult si practic chinuindu-ti timpul degeaba.
Numai inteleg nici eu omule, cica sa evitam grasimile ca se depun direct,faza e ca organismul nu metaboliseaza grasimile ca nu are de ce, sursa de energie fiind carbo, el va arde carbo si va depune grasimile, eu m-am trezit cu grasimi in sange, pentru ca nu am inteles acest lucru, organismul va arde grasimile daca nu consumi carbo simplu, nu are de ales
Ce sa se depuna mai daca are deficit?! Slabeste continuu cat are deficit caloric pana la oase doamne fereste.
Lasa faptul ca mananca mai mult, ca aia e altceva, el a zis pe deficit caloric! Se refera ca manancai subcaloric si se ingrasa. Si cum am zis, chiar daca corpu se grabeste sa depuna ca prostu, va lua inapoi imediat ce ramane fara energia lipsa din deficit pe ziua aia, deci over all slabeste!
Si daca se depun direct (Se grabeste sa depuna), repet, cand nu mai are energie, o trage la loc din depozite, asta e. Si da, e posibil sa depuna direct, asta am auzit si eu.
Insa nu conteaza daca ai deficit, in final slabesti, si te tine asta te int, nu cont ca la inceputu zilei se depun grasimi, ca oricum ramai fara. Asta trebuie sa intelegi.
Am inteles ce zici, ca nu se arde in ordine tot, ci de la inceput depunde direct grasimile, insa nu are importanta atat timp cat ai deficit.
Carbohidrati determina anularea metabolizari lipidelor, o sa iti trimit link cu studiul, de asta am avut eu trigloceridele mari din cauza carbo chiar daca eram pe deficit caloric si am slabit, am sa elimin fructele, painea de maine am sa consum legume la punga si ovaz atat
Proteinele si glucidele isi promoveaza propria oxidare, lucru valabil intr-o mai mica masura pentru lipide. Consumi mai multe glucide oxidezi mai multe glucide. Consumi mai multe proteine oxidezi mai multe proteine. Consumi mai multe lipide nu oxidezi semnificativ mai multe lipide, decat in 2 situatii: consum prelungit de lipide si rezerve scazute de glicogen sau crestere a tesutului adipos. (Changes in fat oxidation in response to a high-fat diet). Numai in aceste conditii se asigura echilibrul intre lipidele din alimentatie si oxidarea lor. In conditiile unei diete mixte, in care homeosataza proteinelor si glucidelor este atent reglata de catre corp, oxidarea lipidelor depinde de echilibrul energetic al dietei. In caz de surplus de glucide corpul va compensa prin cresterea oxidarii si prin cresterea rezervelor de glicogen, in cazul surplusului de lipide singura cale posibila o reprezinta tesutul adipos.
https://forum.softpedia.com/......ge__st__18
ai inteles acum, consumi mai multi carbo nu oxidezi lipidele ele se depun direct, consumi mai putini carbo ele se folosesc
Avand in vedere ca lipidele intr-o dieta normala ajung pe la 30-40%, rezulta ca intr-o dieta mixta hipercalorica adevarata problema o reprezinta lipidele.Ele contribuie intr-o maniera covarsitoare la formarea tesutului adipos.In prezenta atat a glucidelor cat si a lipidelor corpul foloseste prioritar glucidele si lipidele se depun.Stiintific vorbind dietele low fat au o justificare in metabolismul uman
https://forum.softpedia.com/......sanatoase/
Explicatie: cand in sange este prezent din abundenta un combustibil (glucoza), corpul n-are nici un motiv sa mai foloseasca celalalt combustibil (acizii grasi), de aceea inhiba eliberarea de acizi grasi din tesutul adipos si stimuleaza incorporarea celor existenti (din dieta sau eliberati anterior din tesutul adipos) in tesutul gras. De aceea stimuleaza LPL care are rolul de desface trigliceridele in acizi grasi, pentru ca ei sa poata patrunde in celulele adipoase si inhiba HSL care are rolul de a desface trigliceridele din tesutul gras.
https://forum.softpedia.com/......ge__st__36
Pai nu conteaza! Asta este valabil la excese ce zici tu, atat, si da, ai dreptate in cazul abuzurilor.
La dieta echilibrata nu se intampla absolut nimic rau, deci 50 % carbo, 20 % lipide si 30 % proteine. Si trig si colesterol si toate urca doar la exces de grasimi sau carbo sau ce o fi.
Eu ma refeream la dieta echilibrata si hipocalorica! Nu doar hipocalorica si dezechilibrata, dar am uitat sa specific, ca m-am axat pe slabire doar. Se poate sa ai trig sau colesterol de la exces de grasimi chiar daca slabesti, e posibil.
Insa tu ai zis ca depui, nu doar ca iti urca trig sau colesterolul. Iar "depui", rezulta ca te referi ca te ingrasi, lucru absurd la hipocaloric chiar daca poate grasimile interne ar fi urcat.
Dar la echilibrat + hipocaloric nu se intampla absolut nimic rau dar si slabesti.
Ca nu de prosti au zis 50 -20 - 30, pe studii. Tocmai de aia ti-a dat 50 carbo si 20 lipide, sa nu se intample ce zici tu. Ca si de lipide avem nevoie, de aia ti le-a bagat adica alea bune, nu saturate.
Grasime din nuci, ulei vegetal, peste, nu grasimi solide care toate-s saturate, alea din carne, branza, oua.
Tu tinzi sa faci dezechilibru! Vrei sa elimini una in favoarea alteia. Deci majoritar intr-o alimentatie sanatoasa sunt carbo. Iar daca ai cantitatea ok de carbo nu se poate intampla nimic, ca trig sunt de la excesul de carbo doar. Ti-au crescut ca mancai mult peste masura.
Pai normal, ai anxietate, e f clar! Si simptomele si proba clinica a dat ca ai. Proba clinica e cand raspunzi la un animit tratament care e pentru cutare problema. Eu am cam observat, esti pre speriat, de inima, de aia, de ailalta, in mod exagerat, dar acum s-a confirmat.
Du-te la medic, ca nu e bine sa iei xanax mereu ca poate da dependenta si toleranta (sa maresti doza pentru acelasi efect).
Explica simptomele, explica ca, cu xanax a trecut, si stie ce are de facut, nu sta ca se agraveaza in timp e posibil.
Deci aveai somatizari! False simptome ale unor boli, dar in absenta lor. La multi se manifesta anxietatea asa, la unii nu.
Salut! Nu, deficitul caloric este o cura de slabire, adica sa mananci mai putin decat arde corpul tau si ajungand pe minus corpul tau incepe sa arda rezervele corpului tau.