| IDarkFighter a întrebat:

In dimineata asta am calcat intr-un cui ruginit si a intrat putin ca mi-am tras piciorul repede.Si gen se poate infecta sau ceva adica nu a curs sange ca e doar o intepatura si dupa 20 de minute am pus spirt dar se poate infecta? Antitetanos am facut anul trecut la 14 ani. Oricum m-am zgariat in sute de sarme ruginite vara asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Dacă ți-a străpuns pielea e indicat să-ți faci vaccinul antitetanos. Niciodată nu știi când se poate întâmpla ceva rău. De ce să riști?

| Ivy86 a răspuns:

Eu îți recomand să îți suni medicul de familie sau sa mergi pana acolo.
Oricum păstrează zona curata, dezinfectează cu apa oxigenata și betadina și pune un pansament. Chiar dacă nu pare infectat, piciorul transpira și se murdărește repede.
Crede-mă nu îți dorești o infecție la picior.
Dacă vezi ca se inflamează rău zona și iese lichid albicios de acolo (este puroi) te duci direct la doctor pentru ca nu e de gluma.

| Balkaa a răspuns:

Este recomandat să mergi la un medic pentru un consult şi să îţi faci iar vaccinul antitetanos.
Ⓢⓟⓔⓡ ⓒⓐ ⓣⓔ-ⓐⓜ ⓐⓙⓤⓣⓐⓣ! ⓟⓦⓟ