| GeorgianaMdg a întrebat:

In familia mea se consuma foarte multa carne. Pana acum nu fusese o problema pentru mine dar intr-o zi cand parintii mei au adus 2 porci in casa si i-au taiat am zis "stop". Vreau sfaturi care sa ma ajute sa devin vegetarian/vegan va rog. M-am saturat de atata carne si mai ales cum sunt ucise animalele pentru a fi mancate dupa. HELP!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Hat a răspuns:

Am avut aceeasi problema ca tine. Si eu m-am saturat de toata indiferenta celorlalti legata de subiectul asta. Si la mine in familie se cresteau si taiau animale si am ajuns pana in punctul in care am luat decizia sa devin vegetariana. (Sigur, pe viitor ma gandesc sa scot lactatele si ouale din alimentatie dar momentan asta accepta familia mea)
Iata ca o idee asa spontana a ajuns sa ma tina de 3 ani de zile si ma simt chiar foarte bine. Nu te lua dupa toate balivernele celor ce isi pun papilele gustative inainte de simtul etic, sau care isi justifica faptele prin "ciclul natural" si "nevoia de proteine". Exista surse vegetale de proteine de asemenea. Oamenii mereu cauta scuze pentru a se simti mai bine cu faptele lor (nu in mod constient)
In principiu, eu nu am facut "o tranzitie", pur si simplu am inceput sa nu mai mananc carne de niciun fel. In rest, e bine sa mananci cat mai divers, sa te informezi in legatura cu sursele de proteine, vitamine, fier etc. sa consumi multa apa si sa nu-ti pese de parerea ignorantilor din jur. Ma bucur sa aud ca ai luat o astfel de decizie si sper sa reusesti. Numai bine happy

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce sfaturi? daca nu mai vrei sa mananci carne nu mai mancare... nu vad ce trebuie mai mult de atat

| Holy2010 a răspuns:

Parintii tai au taiat porcii IN casa? Mi-e si frica sa intreb unde... bucatarie, baie, dormitor :/.
Din nefericire obiceiul asta e inradacinat in cultura poporului roman si putin probabil sa dispara prea curand. Probabil cu noile generatii.
Din fericire pentru tine tredul vegetarian/vegan/raw vegan e din ce in ce mai puternic. Ai o multitudine de resurse sa te documentezi iar comunitatea e in crestere.
Good luck!