| yumeee a întrebat:

În legătură cu întreruperea anticoncepţionalelor. Mi-au fost prescrise Diane 35 de către un ginecolog pentru o dereglare hormonală, şi doctoriţa mi-a spus să nu le întrerup dacă mi se face rău. Am luat doar 2 zile, ieri şi azi iar azi mi-a fost groaznic de rău, am fost pe jumătate inconştientă mai toată ziua, am vărsat etc. Eu sunt complet sigură că nu pot repeta experienţa, deci nu le mai iau. Dar se întâmplă ceva dacă fac aşa? Eu voi merge la ginecolog când se intoarce din concediu (în câteva zile) dar o cunosc şi SIGUR îmi va spune să continui tratamentul. Ce exact se întâmplă dacă întrerup anticoncepţionalele astea nenorocite? Mă gândeam, din moment ce am luat doar 2, nu cred ca mor dacă nu le mai iau.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

N-o sa mori. O sa iti agravezi dereglarile, o sa ai poate o sangerare anormala si totul se va rezolva. Daca doctorita iti spune ca in ciuda simptomelor trebuia sa continui pastilele, schimb-o urgent. Diane este un anticonceptional cu doze mari de hormoni, sunt multe femei care nu-l tolearaza. Niste reactiia dverse atat de grave iti pot pune viata in pericol, nu te juca. Intrerupe naiba pastilele, suporta reactiile adverse (care nu vor fi nici pe departe atat de rele ca reactiile adverse ale pastilelor) si schimba doctorita.

| JeSa a răspuns:

Posibil ca, aceste ''...anticoncepţionalele astea nenorocite'', să nu fie şi cele ''compatibile'' organismului tău, dereglându-ţi metabolismul. Aşadar, te prezinţi ''iar'', la ''doamna doctor'' - şi îi explici simptomele, în speranţa unui alt ''remediu''.

Sănătate!

| JeSa a răspuns:

Yumeee,

Cu plăcere.
Însă, ţine cont, nu tot(în general) ce-i ''moca'' şi/sau gratis, e şi bun. În schimb, ''sănătatea'' e cea ce ne preocupă/interesează.
Aşadar, vorbeşte cu ai tăi, să ajungi - ''la un cabinet calumea''.

Sănătate, scumpa!

| yumeee explică:

Mersi pentru răspunsuri, vreau să o schimb pe tanti gineco doar că sunt minoră şi merg(eam) la spitalul de copii că e moca... Dar poate că o să-mi dea bani ai mei să merg la un cabinet calumea.

| matraguna1 a răspuns:

Daca ai luat doar 2 zile nu ai sa patesti nimic. Daca ai fi luat mai multe zile si intrerupeau, puteai sa ai deja sangerari si dereglari de ciclu. Oricum daca ai astfel de simptome, vorbeste cu medicul sa iti prescrie altele. Sunt curioasa daca ti-a facut inainte analize sa vada ce nivel de hormoni ai avea nevoie sa iei. Diane sunt foarte puternice si in general se recomanda pentru probleme legate de chisturi ovariene sau dereglari hormonale vizibile (ex: hirsutism)