| DonMecanico a întrebat:

In legatura cum poti scapa de ' cosuri ' aveti o idee buna? am aplicat foarte multe metode, am citit multe, dar pana la urma care este ceea mai buna? straight face

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Trebuie sa ajungi la un medic dermatolog pentru a primi un tratament corect.
• Formele usoare de acnee se trateaza cu unguente pe baza de antibiotice, solutii/geluri cu benzoil peroxid si/sau retinoizi aplicati local. Rezultatele se vad dupa 2-5 luni de utilizare.
• Acneea moderata se trateaza la fel ca acneea usoara, doar ca se asociaza si antibiotice orale si/sau hormoni estrogeni/progesteron (sub forma de anticonceptionale orale). Oprirea tratamentului hormonal duce, in multe cazuri, la reaparitia cosurilor.
• In acneea severa se folosesc in plus retinoizii orali.
• Se mai foloseste terapia cu ultraviolete.
Mai multe detalii gasesti aici: http://www.i-medic.ro/blog/pentru-adolescenti-acneea-de-ce-ne-apar-cosuri

| IMC90 a răspuns:

Depinde de forma si gravitatea acneii, nu exista tratamentul bun la toate...

| danielaxyz a răspuns:

Crema cu extract de melc de la Herbagen, mie mi-a facut bine

| AnnaAnnne a răspuns:

Eu imi dau cu pudra de saprosan ajuta ca sa le usuce, trebuie sa te speli foarte des pe fata deoarece ele se formeaza din cauza prafului si a transpiratiei

| DonMecanico explică (pentru AnnaAnnne):

Si ce sapun imi recomanzi? eu am inceput de aproximativ 2 luni sa ma spal cu Dove. dar nu stiu, tot imi apar.

| AnnaAnnne a răspuns (pentru DonMecanico):

Un sapun care sa fie facut din ceva natural Eu am un sapun de masline care este facut nu mai din ingrediente naturale si foloseste si apa termala de la Avenehappy:*