PL - asistent medical sau medic principal (pentru medicii care au intrat in activitatea inainte de a exista rezidentiat), S - specialist (primul grad, dupa terminarea rezidentiatului si promovarea examenului de specialitate), P - primar (dupa minim 5 ani de medic specialist si promovarea examenului de primariat). Restul nu le stiu.
Este normal ca medicii a aiba salarii diferentiate, in functie de gradul de performanta (exista un interval de salarizare), de tipul sectiei pe care lucreaza (un medic intr-o clinica universitara sau intr-un spital de urgenta e mai bine platit ca unul dintr-o sectie cu acelasi profil, dar fara caracter clinic sau de urgenta), de vechime (sporul de vechime s-a introdus in baza de salarizare), de doctorat, de functie de conducere.
* Presupun ca sunt niste codificari folosite in programele de salarizare ale bugetarilor --- de ex. un medic primar nu poate fii incadrat in aceiasi clasa / grad/treapta de salarizare ca un simplu medic; sau un asist medical cu scoala postliceala nu poate fi in aceiasi clasa/grad cu un asistent cu studii superioare
* probabil ca aia "unii" mai au si ceva in plus fata de altii ( spre exemplu, un doctorat)
Salut e cam tarziu sa raspund dar o fac corect
pl- studiile fiind postliceal(asistent)
s- studii superioare de 4 ani
ssd- studii superioare de scurta durata (adica 3 ani ) pana aici depind de asistenti
mg- medic generalist
Andrei2008 întreabă: