| RAY a întrebat:

In mod normal cat ar fi bine pentru ochii mei sa steau la pc pe zi? am aflat ca am sindromul ochiului uscat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SaveTheNature a răspuns:

Eu nu stiu daca am sindromul asta. Dar cert este ca ma trezesc dimineata cu ochii uscati, Si primul lucru care il fac ma duc la baie sa mi-i umezesc.
Cel mai la indemana lucru pe care il poti face este clipitul des. Cand simti ca ti se usuca ochii, sa clipesti foarte des timp de 1-2 minute.
In fine - treaba cu statul la pc depinde de multe lucruri
-de tipul monitorului si marimea lui
-daca faci pauze in timpul statului la pc, se recomanda la fiecare ora sa faci 15 minute pauza.
Mai poti consuma un supliment de genul: vizual extra (zi si noapte).
-sa porti ochelari cu anti-reflex, care odihnesc ochii in timp ce citesti la pc.
- si mai exista daca nu ma insel, niste ecrane pe care le poti amplasa la computer care sa mai diminueze din efectele nocive ale monitorului asupra ochilor
Citeste asta:
http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=11085

5 răspunsuri:
| 六兆年と一夜物語 a răspuns:

Cu cât mai puţin cu atât mai bine.

| kidy00 a răspuns:

Pai sa nu stai multe ore in sir. Daca stai 3-4 ore, este ok. Dar sa faci pauza intre ele. happy

| irbis96 a răspuns:

Nu as recomanda mai mult de 3 ore, si incearca sa nu stai foarte aproape de ecran. As sugera si niste ochelari speciali, cu protectie~

| fumsipraf a răspuns:

Maxim 2 ore pe zi cu pauze de 10 minute intre. Totusi intreaba medicul el stie mai bine. Porti ochelari?

| RAY explică (pentru fumsipraf):

Nu,dar mi-a scris ca trebuie sa port de aia la distanta eu stateam si 6 ore pe zi

Întrebări similare