| Parakeets a întrebat:

În mod normal cum decurge o consultație psihiatrică?

Întreb deoarece am fost la una și am impresia că mai mult mi-am pus diagnosticul alone, decât să mi-l pună domnul doctor. laughing) Dar m-a întrebat totuși de simptome și am vrut să dezbat mai mult, pentru mai multe probleme mai deep, de ale mele, dar îl auzeam cum le spunea celorlalți pacienți cât de încărcat îi programul dânsului, am fost și penultima lui pacientă așa că am lăsat doar problema principală, anxietatea socială. N-am vrut să-l mai obosesc și eu.

Dar oare la următoarea consultație, ar fi ok să-i dezvălui și celelalte probleme ale mele cu care mă confrunt și chiar cele de care bănui eu că aș suferi? Cum să încep conversația, cu simptomele sau direct îi spun "suspectez că sufăr de asta"?

Și acum partea tehnică. happy Mi-a prescris Prozac pentru anxietate. Dar mi l-a dat împreună cu o pastilă pentru inimă "Propinol" sau ceva de genul și mi-a zis să le iau de 2 ori pe zi, dar apoi mi-a zis că să-mi iau pulsul și că dacă scade nu știu ce să fac, chiar n-am mai reținut partea asta și admit că nu l-am prea luat pe ăla pentru tensiune, credeți că va fi grav? I-a mai recomandat cuiva sub această formă, Prozac cu pastile pentru tensiune/puls? Așa se dau de fapt pastilele astea?

Și de asemenea a zis că vor îngrășa. A mai luat cineva Prozac și s-a îngrășat? Speram să nu se întâmple așa ci doar să fie un simptom pentru anumite persoane.

Și acum întrebarea care mă macină cel mai mult, eu luându-l doar de 2 zile, așa se simte după ce iei astfel de pastile? Aproape ca-n Rai? Sau doar eu simt așa? Deci asta să fie fericirea? happy Mai lipsesc doar unicornii. big grin

Și încă ceva, dacă îl iau pe termen lung, oare să producă dependență și în timp efectele să fie de fapt adverse și să o dau în stări și mai mari de anxietate și depresie?

Și de întrerupt îl pot întrerupe când vreau eu sau îl voi lua toată viața?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Sfatul meu este ca nu ai ales medicul care trebuie!
Mergi la un altul mai priceput si cu interes.
Aceste medicamente folosite in psihiatrie nu se intrerup niciodata brusc ci se iese din ele tot cu recomandarea medicului, de ce? pentru ca fiecare actioneaza diferit si din fiecare se iese intr-un mod diferit, conform unei scheme gandite de medic.
Toate medicamentele care se prescriu pentru depresie sau anxietate ingrasa, dar este o ingrasare reversibila, adica nu pe viata, la o perioada dupa ce se iese din tratament greutatea va reveni la normalul dinainte de inceperea tratamentului.

| doctorandus a răspuns:

Pentru a intrerupe un astfel de tratament trebuie sa ceri medicului sa-ti faca o schema.

Si tehnic, nu e nimic gresit sa iei un medicament toata viata. Bine, poate avea efecte secundare, nimic nu e perfect.

| relian a răspuns:

Intrebarile astwa adreseazale doctorului ce ti lea recomandat.De ce ti-a dat si pentru tensiune? Banui ca alea fac ceva si cresc tensiunea, altfel nu vad pentru ce sa ti le mai dea.

De asemenea poti cauta pe net, cauta in engleza, gasesti surse mai de incredere si vezi ce spun aia acolo despre Prozac asta.Cauta sa citesti de pe webisteuri medicale nu ce spune X sau Y.

La urmatoarea sedinta, nu mai fa asa, vai e doctorul obosit laughing daca e obosit sa mearga sa doarma acasa, odata ce tu ai vizita, atunci il intrebi orice.
Baga pe o hirtie, scrie astea asa cit iti aduci aminte, in alta zi poate mai iti vine vreo intrebare in minte, notezi, asa ca te duci cu pomelnicu la ala si dupa sedinta sau cand se termina spui ca ai ceva intrebari si bagi, notezi daca e cazu in dreptul la fiecare, cam aia e ce ar trebui sa faci.

De ingrasat ingrasa mai pe toata lumea, nu e asa accidental, ori doar pentru anumite persoane.

Daca sa dezvalui si alte probleme ce le ai? Nu stiu de ce nu ai spus de pe acum tot.Este bine sa spui tot, pentru ca unele medicamente poate afecta alte probleme ce le ai, sau cum sa zic sa le adinceasca, zic si eu.

De aia este bine sa spui tot, nu stiu el de ce nu tea mai intrebat de ai si alte probleme, nu prea pare un doctor asa prea bun laughing
Doctorii din ROP ar trebuie sa lucreze la capitolul asta cu clientii foarte mult, is in urma rau de tot, asta odata, apoi sa lucreze si la capitolul meserie, nu prea stiu mare lucru despre meseria ce o practica.
Sint anumiti pasi ce trebuie facuti cand vine un client, trebuie sa stie ce sa intrebe, de regula se intreaba de toate, de la alergii la medicamente, la alte boli, etc.

Cum este chestia asta cu tensoiunea ce spui.Ca idee tea intrebat daca ai probleme cu inima?
Mai ales cand un anume medicament modifica ceva parametii, e obligatoriu sa intrebe despre inima nu?

Ar trebuie eu sa viu acolo sa fiu sefu la ministseru sanatatii, i-as pune pe sirma pe toti laughing ori la bal ori la spital, vor bani multi, dar meserie mai deloc, lasa ca se ocupa dzeu de pacienti, ei sa faca bani, cam asa se merge acolo in RO.

| anonim3248 a răspuns:

O consultație psihiatrică în cabinet din spital folosit doar de angajații unui minister așa este

- doctorul întreabă anumite lucruri pe care pacientul le-a văzut în timpul serviciului

- doctorul întreabă ce urmări au avut anumite evenimente tot din timpul serviciului

- doctorul întreabă și verifică starea de stres a pacientului

- doctorul mai pune anumite întrebări tot legate de muncă și ce urmări au avut

După asta el dă o rețetă verde cu xanax 30 de pastile și să se ia jumate de pastilă și interzice o perioadă

- condus mașină

- purtat PAC - PAC

La următoarea consultație după o perioadă el spune că nu mai are nimic pacientul.

| anonim3248 a răspuns:

Trebuie să îi spui doctorului toate problemele.

| Smmo a răspuns:

Buna, cand te duci la medic si mai ales la psihiatru ii spui toate problemele pe care le ai care consideri ca tin de competenta lui. Nu este cazul sa-l menajezi pentru ca este obosit, daca tot esti acolo, ii spui ce ai de spus. Ca sa nu te pierzi in amanunte poti sa-ti scrii pe o hartie ce vrei sa-i spui. Altfel risti sa omiti ceva important si poate gresi, iar avand in vedere ca psihiatrii nu dau tratamente usoare ci medicamente cu reteta speciala poti sa patesti mai rau avand un tratament pentru alta boala decat ai tu. Nu ii spui tu diagnosticul, chiar daca ai o idee care ar fi, il lasi pe el, pentru ca stie mai multe despre boli decat tine. Manifestarile bolilor psihice sunt inselatoare. De asemenea daca iei tratamentul prescris si simti ceva in neregula, ii spui. Poate ajusta doza sau schimba medicamentul.
Altfel, ma bucur ca esti vesela zilele astea. happy

Întrebări similare