| bogdan324 a întrebat:

In momentul actual am 1, 75m inaltime si aproape 17 ani,mama are 1, 60 iar tata 1, 73,pana pe la 20 de ani am vreo sansa sa ating 1, 80? Nu am nevoie de mai mult si chiar mi se pare o inaltime ok,nu am nevoie de sport sau inot ca si asa nu m-a influenteaza in inaltime,am incercat,ma refer daca pot creste doar asa,avand zile normale,pe afara,ceva timp la pc, mancare si somn de 8-12 ore. Daca se poate, cei care au peste 18 ani pot sa imi zica cat/daca au mai crescut dupa acea varsta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

O data cu trecerea puberbasti cartialajele se inchid curand, eu spun ca vei mai creste 2, 3 cm cel mult dar nu dispera in viitor cresterea va vi posibilia cu o simpla operatie la genunchi fara durere si cu o recuperare rapida dar si va costa mult, din pacate in ziua de azi costa mult e si durere mare

| bogdan324 explică (pentru RAY):

Daca treaba asta ar fi posibila in urmatorii 5-7 ani la un pret decent si fara multa durere, cred ca toata lumea ar fi inalta, ba chiar am vedea copaci mergatori de 3m, eu totusi sper sa iau aia 5cm

| RAY a răspuns (pentru bogdan324):

Din pacate prea mult nu-i bine ca oasele nu pot mentine greutatea si in timp ai probleme cu oasele, durerii la genunchi si gandeste-te ca ai nevoie de mai multa mancare=energie, stiu cum e sa fi mic de inaltime, te inteleg pai daca eviti zaharul si manci multe proteine si te culci suficent de mult ai sanse mari spun eu

| Holy2010 a răspuns (pentru RAY):

Operatia despre care vorbesti nu implica articulatiile ci oasele mari care sunt fracturare chirurgical si apoi cu ajutorul unui dispozitiv extern se mareste gradual distanta astfel incat tesutul osos nou format sa ocupe noul spatiu alungind osul. E un proces dureros, de durata si care implica riscuri ca orice operatie din sfera ortopedica.
Pe viitor vor fi cu siguranta alte metode mai putin invazive dar nu prindem noi asta.

| RAY a răspuns (pentru Holy2010):

Dar merita e asa aiurea sa fi mic de inaltime ca baiat

| Anonimuserr a răspuns:

Da poţi să atingi 1.80. Băieţii cresc în general până la 22 de ani.
Dacă vei face sport baschet vei mai creşte în înălţime sau să faci gimnastică în fiecare dimineaţă.
Deci şansele sunt mari să atingi 1, 80. Părinţii tăi sunt ok ca înălţime normali. Generaţia din ziua de azi creşte mult mai înalta ca acum 10, 15, 20 de ani. Sunt mulţi factori care influenţează asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai ai 4 ani tot timpul sa cresti sau poate te-ai oprit aici. Ai sa vezi tu cu timpul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da ai sanse, ai putea sa faci inot, te-ar auta.

| Akan_Ibram_1994 a răspuns:

Daca bei mult lapte vei creste si 1.90 m rolling on the floor))))))