In afara de testicule mai sunt si venele spermatice. Acestea se pot dilata din diverse motive si se poate observa foarte usor ca e ceva in plus acolo. Problema asta se numeste varicocel, in 98% din cazuri apare pe partea stanga si se elimina printr-o operatie foarte usoara
Funda?
Si daca nu ma operez?
E posibil sa nu mai fii fertil. Poti trai cu varicocelul, dar se poate agrava in timp.
Du-te la un medic urolog.
Operatia dureaza aproximativ 30 de minute. Se face o incizie de 4 cm undeva in stanga, sub abdomen si se sectioneaza o vena. Asta-i tot.
Si o sa-mi afecteze ceva?
Am doar 13 ani...
Pai afecteaza testiculele si fertilitatea
Eu 18 si am facut operatia acum o luna
Cu cat o faci mai repede, cu atat mai bine
Dar cu niste medicamente nu trece?
Asta face? https://www.youtube.com/watch?v=WpOclSShUSw
Da
Poti alege operatia laparoscopica(se fac 3 incizii din cate stiu eu), despre care se spune ca recuperarea dureaza mai putin, sau cea clasica, incizia exact unde trebuie. Dupa operatia laparoscopica poate aparea hidrocelul( o punga cu lichid).
Sa nu te sperii uitandu-te la videoclipuri, e o operatie foarte usoara.
Dar nu sunt si medicamente pentru asta?
"Tratamentul depinde de stadiul in care se afla varicocelul in momentul diagnosticului.
Daca este vorba despre un varicocel mic sau moderat, se poate folosi o metoda conservatoare ce presupune folosirea unui suspensor, fizioterapie sau infiltratii locale cu novocaina.
Daca medicul descopera dilatatii varicoase importante, singurul tratament curativ este cel chirurgica"
Eu vad ca doar sunt umflate venele acelea, poate fi si o raceala?
Pai varicocelul asta inseamna, vene umflate
Urologul iti va spune exact
Si acum eu nu mai pot face copii?
Presupunand ca nu il ai de mult, poti face copii.
Peste 10 ani e posibil sa nu mai faci daca nu te duci la doctor
Pai am doar 13 ani, cred ca de aproximativ o luna ca atunci am simtit testiculul stang amortit.
Ok, incearca sa rezolvi problema pana la 18 ani
Ok,dar tu de cat timp o aveai?
2-3 ani
Si eu daca o am doar de o luna o pot trata si cu medicamente?
Asta decide medicul
Dar daca ma operez o sa mai pot face copii?
Normal prietene
La o saptamana dupa operatie poti incerca
Helleborr întreabă: