| AndreeaRullz a întrebat:

In termeni dermatologici, ce este matreata si de ce apare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| alexflor87 a răspuns:

Matreata este descoamarea celulelor moarte la nivelul scalpului.Este normal sa apara, dar nu in cantitati exagerate.

| adinescu a răspuns:

Daca ai probleme cu ea foloseste sapun cu sulf gasesti la magazin 6 lei max costa e foarte bun

| andreiyo50 a răspuns:

Matreata este pielea moarta care se descompune din corpul uman prin intermediul scalpului.

| AndreeaG a răspuns:

Http://www.sanatateatv.ro/......-matreata/ Sper sa te ajuta in-de-ajuns!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Matreata este datorata exesului de celule moarte,

| Nyku_5126 a răspuns:

Mătreaţa (istoric denumită şi Pityriasis capitis) se datorează eliminării excesive de celule moarte din scalp. Este normal ca celulele pielii să moară şi să cadă, dar în cantităţi mici. Unii oameni, însă, fie cronic fie ca rezultat al unui factor declanşator, suferă de căderi mai mari de piele moartă, însoţită uneori de roşeaţă şi iritare. Majoritatea cazurilor de mătreaţă pot fi tratate cu ajutorul şampoanelor speciale. Mătreaţa nu este un organism, ca păduchii, ci doar piele moartă acumulată în scalp.

| piticutza16 a răspuns:

Alopecie. Apare daca parul nu este clatit bine, daca se folosesc produse necorespunzatoare pentru tipul de par. Sau poate sa fie si pe baza de stres. toate lucrurile care ti le-am spus sunt adevarate. sunt hair- stilista succes:*:*:*

| twykersuperstar a răspuns:

Matreata usoara poate fi cauzata de glande sebacee hiperactive. Alti factori cauzatori includ : istoria familiala, alergiile alimentare, transpiratia excesiva, folosirea sapunurilor alcaline, candidoza si stres. Chiar si anotimpul poate contribui la problema. Iernile reci si uscate sunt cunoscute in a provoca matreata sau a o inrautati.
Simptomele matretii pot fi de asemenea agravate de expunerea la praf, la raze ultraviolete, la sampoane dure si vopsele de par.

Pe masura ce pielea creste, celulele epidermice sunt impinse in afara unde in final mor si cad de pe corp ca niste fulgi. La majoritatea persoanelor, acesti fulgi de piele sunt prea mici ca sa fie vizibili. Totusi, anumite conditii fac ca schimbarea celulelor sa fie neobisnuit de rapida, in special pe scalp. La persoanele cu matreata, celulele pielii pot muri si pot fi inlocuite aproximativ o data la fiecare doua saptamani contrar ritmului de aproximativ o data pe luna al oamenilor sanatosi. Rezultatul este ca celulele moarte ale pielii se desprind in gramajoare ce apar ca niste peticute albe sau gri, inestetice, pe pielea capului.

Cauza cea mai frecventa a matretii este probabil ciuperca Malassezia furfur (cunoscuta anterior ca Pityrosporum ovale). Aceasta ciuperca se gaseste in mod natural pe suprafata pielii atat la persoanele sanatoase cat si la cele cu matreata. Ciupercii ii place grasimea si in consecinta se gaseste cel mai mult pe suprafetele pielii cu multe glande sebacee : pe pielea capului, fata si partea superioara a corpului. Cand Malassezia furfur creste prea repede, reinnoirea naturala a celulelor este perturbata iar matreata apare cu mancarime. Alte ciuperci precum si anumite bacterii pot avea un rol similar in producerea matretii.

Exista o frecventa conceptie gresita precum ca matreata este cauzata de o piele uscata, sau de efectul de uscare al samponarii excesive. De fapt, adevarul este invers, persoanele cu pielea capului grasa au tendinta de a suferi cel mai mult de matreata.

Urmatorii factori pot inrautati formarea de matreata :

Folosirea excesiva de spray-uri de par si geluri
Folosirea necorespunzatoare a produselor de colorat parul sau folosirea excesiva a ondulatoarelor de par electrice
Vremea rece si incalzirea interioara uscata
Palarii si esarfe prea stramte
Spalarea rara a parului sau clatirea necorespunzatoare
Stres, anxietate si tensiune

Întrebări similare