Nu neaparat! sa nu faci greseala pe care o fac unele mamici, aceea de a considera alaptarea mijloc de contraceptie! multe s-au pacalit asa.
Buna! De obicei in timpul alaptarii, ciclul menstrual nu vine. Sau cel putin asa e la majoritatea mamicilor care isi alapteaza bebelusi doar cu lapte matern, fara ceaiuri sau lapte praf... urmand sa vina cand il intarci pe bebe.
In timpul alaptarii menstruatia de obicei nu se produce. Exista insa cazuri, cand vine "mica menstruatie" cam la doua saptamani dupa nastere, care este de fapt o "mare menstruatie", pentru ca tine destul de mult (la mine a tinut 3 saptamani), dupa care nu mai vine cam cat timp alaptezi, teoretic. Practic poate sa vina dupa 6 luni, cand inca alaptezi, iar cantitatea de lapte sa scada. Iti spun din experienta propie. Nu este o regula, exista cazuri si cazuri.
Salut! eu am nascut acum 5 luni, dintre care 3 am alaptat.in timpul alaptarii nu mi-a venit menstruatia. dupa ce nu am mai alaptat, mi-a venit.
De multe ori e neregulat, dar abaterile nu sunt foarte mari (3-5 zile). Abaterile mai mari impun vizita la ginecolog.