Uita-te la filmul Anger Managment, poate te ajuta.
Cand esti nervos sau furios fara niciun motiv rezonabil gandeste-te ca furia ta poate avea consecinte dezastruoase in jurul tau adica iti poate afecta relatiile de prietenie cu anumite persoane si neintentionat poti sa comiti fapte care ulterior le regreti(sa distrugi lucruri in casa).
Furia vine din frustrari dar si din cauza unui program prea sedentar.Cateva iesiri la aer curat iti oxigeneaza creierul si te ajuta sa gandesti limpede.
Si cand esti furios gandeste-te ca acele persoane care au tipat sunt de proasta calitate si tu nu trebuie sa procedezi ca ele.
Eu zic sa mergi sa practici boxul sau undeva atirna un sac in care poti sa dai. Furia trebuie consumata altfel iti face rau.Mama mea a tot inghitit in sec la servici si a primit ulcer.Cand a mers la medic cu ulcerul acesta l-a intrebat:dar nu aveti acasa niste oale? cum sa nu am a raspuns mama. Apoi de ce nu dati cu ele de pamint daca va supara ceva? e mai bine ca aveti ulcer? nu o sa uit niciodata acest lucru-eu am aplicat ori de cate ori s-au acumulat in mine astfel de sentimente-un exemplu o sefa m-a tot stresat acus multi ani -dar asta zilnic ca nimic nu fac bine, am inghitit ce am inghitit pe urma nu am mai rezistat si am dat de pamint cu ceva greu in fata ei si am zis tot ceea ce m-a apasat.O saptamana nu a vorbit cu mine, dar pe urma nu m-a mai frecat altul.Si ar mai fi exemple.
Suna ca si cum trebuie sa treci peste problemele altora de furie. Cum sa treci peste acestea? Te duci la box.
Si cum rezolva boxul furia? batandu-te mai apoi cu oameni care sunt nesimtiti?
Sunt fost boxer amator si nu am scapat de nervi prin asta
Asa zice lumea, poate la tine e mai grav. In sensul ca in loc sa fii suparat iti descarci nervii prin karate, box chestii de genul asta.
Cand te apuca furia te duci la karate si in felul acesta iti exteriorizezi nervii.
A da, are sens.
Dar stii cat tine furia pe care ti-o descarci la antrenament? vreo cateva ore pana te refaci
Artele martiale insa sunt altceva, insa in Romania numai exista sensei sau ce denumiti japoneze poarta cei care te invata artele maritiale ci la noi exista doar antrenori care te invata sa te bati, vezi MMA-ul de exemplu
In trecut artele martiale erau pe lanaga practica si teorie si filosofie si a trai, de aceea ele se studiaza toata viata...
Bataia nu este o arta in schimb!
De aceea ai sa vezi la box, kickbox si mma >smardoi de astia de 2 lei si nu oameni disciplinati sau culti!
Daca meditezi nu o sa iti treaca problemele de furie. Sunt unii care izc ca aud voci sau muzica cand mediteaza dar cui i-ar placea sa stea pe intuneric si sa auda voci sau muzica in capul lui? Poate unor nebuni sau pensionari. La pensie ce o sa mai faci daca te apuci de pe acum de meditatie?