| GulDan a întrebat:

In ultima vreme am auzit ca laptele si carnea nu fac bine organismului.

Stau si ma gandesc ca astea sunt esentiale organismului..nu inteleg...Cu ce fac rau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Exista atat de multa informatie si majoritatea falsa... mii de ani oamenii au avut dieta bazate pe cereale, lapte si carne dar brusc niste hipsteri s-au hotarat ca nu e bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E vorba de carnea și laptele din comerț (supermarketuri, mai mult). Animalele primesc foarte multe medicamente și hormoni pentru a nu se îmbolnăvi și pentru a putea fi mai mare cantitatea de carne/lapte/ouă produsă.

| Oana92 a răspuns:

Daca te vei lua dupa ce spun toti imbecilii la tv vei muri de foame. Daca o sa cauti bine vei afla ca nu exista aliment care, dupa parerea lor, sa nu dauneze organismului.

Incearca sa mananci echilibrat si o sa fie totul ok.

| RAY a răspuns:

99,99% din animale consuma ce le ofera natura numa noi ne speriam,fi serios carnea contine proteine,vitamine cat de gunoi poti fi sa spui ca proteina caramida vieti este rea? acuma cu laptele nu s-a dovedit ca face bine inca, eu personal nu recomand lactelele ca eu nu consum,dar tu poti consuma,de ce nu beau? ca nu am toleranta la lactoza si pentru ca in america unde se bea cel mai mult lapte din lume au probleme cu oasele in scimb in tariile unde nu se bea rar asa ceva,desi laptele nu ajuta cu nimic,se mai spune ca ar extrage calciu din oase cum habar nu am

manca cat mai multe legume sunt extrem de importante,carne,grasimi sanatoase,evita dulciurile, cofetaria,patiseria,painea
si va fi ok, asa si cu uni care spuneau ca dietele high carb au probleme cardiace dar chinezi bagau orez la greu,adevarul e cei produs de om e rau organismului uman asta e adevarul
hai sasi spun ceva sau luat niste sobolani au fost hraniti cu mancarea lor au mancat cat au putut mai mult nu vreau pur si simplu,organismul are un sistem care te opreste din mancat, e cand acelor sobolani le-au fost date pizza,dulciuri mancau non stop nici nu se atingeau de mancarea lor oare de ce? pentru ca mancarea din ziua de azi da placere si fructoza pacaleste creierul i tot spune ca e super infometat organismul,creierul asculta de organism, vezi totul e sa eviti ce e facut de om si sa manci mai putin, omul numa otrava a facut mereu,omul tia sapat propia groapa de cand a aparut asta e adevarul,manca mai multe proteine ca tine de foame, carnea de peste e buna la memorie adica vei invata mai bine, uleiul de peste, masline, ouale sa nu le eviti

| RAY a răspuns:

Uite un site foarte bun
https://cse.google.ro/......https?/cse

| KodrutZ a răspuns:

Depinde in special de sursa lor si sa nu faci excese si sa le consumi cum trebuie. Daca tu bagi friptura de porc cu cartofi prajiti, ou, si cascaval, normal ca nu face bine. Nu degeaba pe afara friptura se serveste cu o garnitura BOGATA de legume. Nu un castravecior mic si o lingura de salata, ca pe la noi. Sunt multe de discutat, dar cel mai bine iei si te documentezi singurel.
P.S. Se intampla sa cunosc cateva persoane raw vegan si nu au nici pe naiba, ba chiar sunt mai pline de viata decat toti omnivorii pe care ii cunosc...

| Oyasumi a răspuns:

Nu stiu cati ani ai dar laptele si carnea contint proteine, esentiale organismului.Ele pot fi nocive doar cand compozitia lor nu este cea NATURALA. Draga copile poti manca carne, lapte si oua pana nu mai poti...ai grija de unde provine...cei de la tara is cei mai norocosi din punctul asta de vederewinking FUNDA :*

| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Spre deosebire de cei anteriori, personal si eu sunt pe partea cu faptul ca sunt toxice.

Motivele sunt mai multe, o parte ar fi urmatoarele:

1. Factorul de magnificare biologica (nu stiu cum se zice in romana exact): se expluca prin: faptul ca o alga sta intr-un ocean poluat, face ca aceasta sa acumuleze toxine in tesutul ei. In momentul in care un crustaceu mananca alga, (el mancand in general alge din aceeasi zona de poluare), toxicitatea corpului lui creste de cateva ori bune. Apoi vine un peste care il mananca pe crustaceu. Tot asa. toxicitatea lui creste iarasi de cateva ori. Apoi vii tu care mananci pestele in cel mai fericit caz... si te intrebi de ce, daca faci o radiografie iesi alb cu totul... din cauza plumbului. Iar in plus te ajuta si mercurul. Dar tine cont ca astea sunt doar cateva substante simple. Sunt altele mult mai toxice si mai parsive. Dar care nu se cunosc sau nu sunt analizate. Cum ar fi diversi compusi complecsi organici care cad din vopssaua de pe vapoare, plastice si alte gunoaie.

2. Cand animalul este crescut ala nu e crescut in liniste si nu i se face masaj. Pur si simplu e crescut pentru bani. Si nu conteaza. Asa ca i se baga din greu antibiotice ca sa stea alive, si i se dau numai nutreturi concentrate (alte chimicale) pentru a creste repede si a fi sacrificat. Daca da semne ca e bolnav... e bagat la gramada cu altii si sacrificat. Antibioticele alea favorizeaza aparita de bacterii rezistente la ele. Intrebarea este... ce faci tu, daca o bacterie din aia ajunge in tine si devine prolifica? Ai cam pus-o...

Dar na... sa zicem ca o frigi de o apuca disperarea pe bacterie... si atunci apare punctul urmator:

3. Arsurile de pe carne, etc sunt de fapt (cum o sa inveti la chimie) niste substante aromatice care sunt extrem de periculoase pentru sanatate.

4. Consumul de carne (lasamd la o parte bateria de antibiotice, derivati hormonali, posinile bacterii ce trec bariera specie, etc) au o mare calitate: mustesc de colesterol. Din simplu fapt ca asa este facut regnul animal. Membrana animalelor este o forma de colesterol. Membrana celulelor vegetale in schimb este din celuloza. Si ce faci cand ai prea mult colesterol? Bine-inteles ca asta incepe sa se plimbe prin corp, sa fie depus sau utilizat. Insa... cum se plimba colesterolul prin corp? Cu ajutorul transportorilor LDL si HDL. Ce se intampla daca ai prea putin LDL? Pt ca este de densitate joasa (ldl vine de la low density lipoproteine), aceasta este ca flegma: se lipeste. HDL in schimb... nu se lipeste ca este high density... e ca si cand ai da cu mingea intr-un zid in comparatie de a da o flegma pe un zid...

5. Consumul de carne creeaza un mediu intern isor acid. Mediul intern trebuie sa fie bazic. Asa a fost lasat sa fie. Ce face corpul cand vede asta? Ia calciul din oase in general si formeaza o baza puternica pentru a neutraliza aciditatea. Si iata cum vine si osteoporoza...

6. Carnea mai contine si asa numitii prioni. Sunt niste macromolecule care violeaza neuronii. Se pun in jurul neuronului si acesta moare sufocat. Generic se cheama boala vacii nebune.

7. Lasand la o parte ca atunci cand animalul este executat, acesta lanseaza in sistem o groaza de adrenalina. Adrenalina si noradrenalina. Acestea au molecule foarte mici si unde crezi ca poposesc... exact. La tine. O data poate e interesant... dar cu timpul uzeaza corpul tau.

8. Sar peste partea cu mizeria, bacteriile si virusurile interspecii... ca e mult de discutat.

9. Laptele... cam aceleasi probleme. Ba chiar mai nasoale. Bautura aia nu ar trebui sa o pui in gura decat atunci cand esti mic.

10. Alergia data de lapte e o alergie cu care traiesti o viata. Proteina din lapte, cazeina, nu este segmentata de toti oamenii corext. Si cand este consumata forme mari de proteina ajung in sange generand un raspuns imunitar prin generare de anticorpi. Acum... cand te gandesti ca si alte celule ale corpului au o aceeasi semnatura cu proteina aceea nesegmentata corect... te cam sperii... dar asta se cheama intai alergie si apoi boala autoimuna.

Ar mai fii inca multe de discutat.

Apoi proteina... hmm. tot ce vezi inlume, care are/a avut viata are proteina. Plantele au proteine din greu.

Ce este proteina? O proteina este o macromolecula care este formata din mai multe molecule numite aminoacizi (alte mici macromolecule). Tu doar de aia ai nevoie. Toate vegetalele au asa ceva. E ok.

Nu trebuie sa ma crezi pe mine, dar macar citeste o singura carte: studiul china, de campbell.

Daca esti curios poti sa vezi si un documentar numit: earthlings (vietuitoarele).

Si bineinteles... OMS care a inclus si carnea rosie la favorizanti ai cancerului.

| alexandrualind a răspuns:

Pai si eu am auzit asa dar e total fals!

| cristimihailov a răspuns:

Banuiesc ca ai si niste motive sa afirmi ca e fals, in afara de faptul ca doctorul a zis asa.

Banuiesc ca doctorul tau de familie a facut aceste afirmatii. Cel care a avut studii de nutritie un semestru. In care a invatat si el o serie de substante...

Vino cu niste argumente... asa cum am venit si eu dar nu polua cu pareri personale neargumentate.

| Adry05 a răspuns:

Depinde de cel fel de carne e vorba. Carnea este necesara organismului deoarece are o anumita proteina care intr-adevar, poate fi inlocuita prin legume sau soia dar nu e acelasi lucru. Problema cu ea este ca se digera foarte greu.