| Xmen22 a întrebat:

In ultima vreme cam vad in ceață, simț ochii obosiți, am cam exagerat cu telefonul, exista vreun medicament sau ochelari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

1. Consult oftalmologic
2. Schimbarea telefonului la unul cu butoane
3. Poate mai ai noroc si-ti recapeti din vedere

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Mai bine du-te la oftalmolog. Noi nu ne putem da seama ce ai, dar cred că s-ar putea să ai nevoie de ochelari.

| DaFrateEuSunt a răspuns:

Iti spun sincer, picaturile fac minuni. In general stau peste 6 ore in fata calculatorului in fiecare zi si au inceput la un moment dat sa ma doara ochii si nu ii puteam tine deschisi mai mult de 5 secunde decat daca ii fortam. Am incercat sa imi reduc din timpul petrecut si nimic, la fel de rau. A tinut durerea asta o saptamana, dupa care mi-am pus niste picaturi in ochi si mi-a trecut de durere in vreo 5 zile maxim. Si da, port ochelari pentru apropriere si pentru razele pe care le emana monitorul si telefonul.

Sfatul meu este sa reduci din timpul petrecut pe tehnologia aceasta foarte complexa, cum sunt smartphone-urile si PC-urile. Fa, neironic, o alta activitate care te atrage (cum ar fi fotbalul, in caz ca iti place).

| Momentan a răspuns:

Ieși afară. Odihnește-te.
Câți ani ani? De la o vârstă e normal să scadă vederea. Îți poate spune doar oftalmologul cum stai la acest capitol.