| Dey15 a întrebat:

În ultimele săptămâni tot mi se balonează burta. Din ce cauze se întâmplă asta? Şi ce pot face să scap de balonare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| GhostBlack7 a răspuns:

Poti lua un espumisan, evita mancarurile consistente, bauturile carbogazoase.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Poate fi din cauza stomacului, incearca sa bei ceai de musetel si sa eviti sucuriloe acidulate, si mancarurile mai grele.

| PDora a răspuns:

De la alimentatie e problema, renunta la alimentele acide si aici nu ma refer la bauturile carbogazoase care desigur ca trebuie sa lipseasca, ci la alimente...salamuri, tot soiul de semipreparare si mancaruri procesate din comert si cat mai putina carne. Am sa-ti dau cateva exemple de alimente alcaline, verdeturi gen spanac, brocoli, morcov, telina etc. Apa are un rol esential, eu beau Calipso, apa usor alcalina. Excesul de acid din organism duce la aparitia bolilor, de aceea o dieta alcalina poate face minuni. Dieta alcalina trebuie sa contina pentru 80% alimente alcaline, cu ph-ul peste ph-ul corpului uman. Din ce am citit eu am vazut ca un ph ideal al sangelui este 7, 4, deci mai mult alcalin decat acid. Creand in organism un mediu alcalin foarte multe boli nu se mai pot dezvolta