| omm a întrebat:

In ultimul timp ma dor ochii foarte tare si uneori mi se pune asa ca o ceata pe o jumatate din ochi si nu mai reusesc sa vad asa bine. Dar dureaza cateva secunde dupa care imi dispare.Insa durerea si usturimea persista. Tin sa precizez ca imi petrec foarte mult timp in fata calculatorului.Sa fie asta cauza? O sa fiu nevoit sa port ochelari? Chiar nu vreau asa ceva.Si sincer la un oftamolog mi-e frica sa ma duc.Plz help me daca se pricepe cineva.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

99% ai nevoie de ochelari. La oftalmolog n-ai de ce sa te temi sa mergi, ca nu-ti face nimic dureros. Daca nu-ti pui ochelari la timp, dioptriile vor creste de la saptamana la saptamana si vei ajunge sa porti in cateva luni funduri de sifon. Daca iti pui ochelari, ai sansa ca dioptriile sa evolueze foarte lent (la cativa ani o data).

Stefan
| Stefan a răspuns:

Fa mai multe pauze la calculator, regleaza distanta dintre monitor si locul unde actionezi tasta.

| JustMeFlory a răspuns:

De ce sa-ti fie frica sa te duci la oftalmolog? Ce crezi ca iti face? Du-te mai repede si fa-ti un control la ochii, ca sa nu apara complicatii mai tarziu tinand cont ca petreci si mult timp in fata calculatorului.Nu mai amana!

| gabitza05 a răspuns:

Buna!

Nu trebuie sa iti fie frica...si daca va trebui sa porti ochelari ...iti cumperi lentile big grin. Mai bine du-te acum pana nu se agraveaza ca doar sunt ochii taiwinking. Mult succeswinking

regis
| regis a răspuns:

Nu vei fi nevoit sa porti ochelari, desi macar in fata calculatorului nu ti-ar strica.
Daca problema ta nu va putea fi tratata altfel si nu vrei sa auzi de ochelari, poti apela la lentile de contact. Una peste alta, un consult de specialitate este obligatoriu.

| Andrei_6051 a răspuns:

Buna. eu iti recomand sa folosesti niste exercitii de antrenarea vederii. eu le-am folosit si mi-a si imbunatatit vederea. iti recomand sa le folosesti si tu. eu le-am gasit pe www.renuntalaochelari.com sa imi spui cum te simti dupa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In cel mai fericit caz va trebui sa porti ochelari, dar pana nu mergi la oftalmolog nu stii daca nu este altceva. Hai, fuguta ca nu te mananca! Sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ti se pune ceata pe ochi e posibil sa fie conjunctivita