Din cate stiu eu nu e o problema.doar sa nu te expui la soare, solar. ultraviolete si daca una dintre alunite e mai mare ...sau observi ca se mareste atunci ar trebui sa consulti un medic de specialitate.
Trebuie sa stii ca ai multe leziuni pigmentare ale pielii si asta inseamna ca nu poti folosi solarul si ca trebuie sa te protejezi de fiecare data cand te expui la soare (cu o crema cu factor de protectie minim 40).
Si eu am alunite
le consider dragute
nu-ti fa griji...
e un semn al frumusetii
dar daca tot iti faci griji du-te la un medic
Buna. Te sfatuiesc sa consulti un medic dermatolog si sa-ti urmaresti cu atentie alunitele. Daca-si schimba forma, culoarea si daca apar peste noapte trebuie urgent consultat un dermatolog. Nu e de gluma cu ele. Sfatul nu e dat doar ca sa raspund cuiva, o sa vezi ca peste tot unde gasesc subiect legat de alunite rog pe toti sa faca o vizita dermatologului si asta pentru ca am avut un caz in familie terminat cu bine, dar care ne-a dat extrem de mari emotii.
Sa lasam sfaturile gen ''lasa-le, sunt sexi etc...'' Asa este, dau o particularitate aparte, dar e bine sa fie vazute de dermatolog pentru a fi controlate. Ti le filmeaza si la 6 luni te mai duci sa-ti mai faca un film, apoi vei vedea daca s-a modificat ceva la natura lor. Numai bine!