Cred ca sunt pana in 600 calorii. E foarte putin, nu e sanatos sa mananci doar atat. Ar trebui peste 1000 (pana in 1500, depinde de constitutia ta) + sport, te ajuta sa arzi calorii si deci poti manca mai mult (cu conditia sa ai si de unde arde ca daca mananci 600/zi si faci sport, e cam jale pentru corpul tau).
Mie ca daca mananc peste 1000 ma ingras pana acum am mancat pana in 1000 de 3 luni si am slabit 13kg. Am 1.82 si 73 kilograme
La 1.82 te ingrasi cu 1000 calorii? Ar trebui sa slabesti si cu 1500. Nu esti gras, ai greutatea perfecta pentru inaltime (de slabit clar nu cred ca ar mai fi cazul). Ar trebui sa te mentii la greutatea asta si sa faci niste sport ca sa arati mai bine (sala sau inot de preferat). Daca faci sport ar trebui sa mananci in jur de 2000, ca sa te mentii la greutatea asta. Dar vezi tu si scazi/cresti in functie de rezultate. Vezi sa ai o dieta buna care sa includa de toate (proteine, carbohidrati complecsi, grasimi sanatoase).
Nu e nici măcar ok, pentru că mănînci de atîtea ori pe zi și organele nu apucă bine să se odihnească și iar au de lucru. Aș renunța de asemenea la carne. Ce e de apreciat e că totuși mănînci foarte puțin și că sari peste așazisa cină. Cel mai bun program de nutriție se bazează pe ideea de mîncat "cît mai puțin și cît mai rar".
Spune-mi te rog, de unde vine acest concept : "mănânci de atâtea ori ca organele nu apuca sa se odihneasca "? Ai un studiu ceva de unde ai preluat ideea?
Acela e tot rolul postului. E logic. Cea mai logică și dreaptă mișcare pe care o pot face cînd sînt bolnav (și nu numai atunci, ci și atunci cînd vreau o gîndire mai clară) e să țin post de la mîncarea fizică. Se știe că abținerea poate fi făcută de la diferite acțiuni și perioadele pot fi mai mult sau mai puțin extensive. Eu demult postesc de la a folosi anumite cuvinte și expresii de cuvinte, fapt ce mă ajută să am conștiința dorită și să schimb paradigme sociale cu mai multă lejeritate față de cum o făceam înainte. Dacă chiar vrei material mai mult de citit pe tema asta și știi cît de cît engleză îți recomand să citești cartea "How To Eat To Live" de Elijah Muhammad. Se găsește în format pdf.