Toxoplasmoza va trebui sa o tratezi si, dupa vindecare, sa lasi un interval de minim 6 luni pana la o sarcina. Testeaza-ti sotul si pe toti cei cu care locuiesti, testeaza pisica sau cainele din gospodarie.
Infectia cu citomegalovirus este de scurta durata si se videca spontan. Dupa ea raman anticorpi care nu pun in pericol o sarcina. Eu cred ca tu ai anticorpi de citomegalovirus ca o dovaa a unei infectii vechi si astia chiar nu trebuie sa te ingrijoreze.
Toxoplasma este unul dintre motivele pentru care unele cupluri nu reusesc sa conceapa, desi nu li se gaseste nici o problema de fertilitate. Faptul ca ti-ai descoperit infectia este in avantajul tau si al viitorului bebe, pentru ca in cazul cel mai fericit fiecare sarcina ar fi fost avortata, daca nu ar fi mers catre termen cu defecte severe.
Odata diagnosticata nu ridica probleme de tratament. Fa o pauza de cateva luni dupa cum ti-a sugerat si brigaela, apoi poti concepe linistita.
Sanatate si succes!
Ai pisica? Din cate stiu de la pisici se iau astea. Stai calma, exista tratament, iar dupa aceea poti avea linistita si copilasi Iti spun pentru ca mi-a recomandat doctorul sa "exilez" motanul - sotia mea fiind insarcinata.
Lentiy85:Este o problema daca igm-urile sunt pozitive, daca nu sunt stai linistita ca sunt foarte mari sansele sa ai un bebe sanatos, eu ti-o spun din propria experienta.Am avut igg-urile pozitive pe tot parcursul sarcinii si nu s-a intamplat nimic acum am o fetita de 3 luni sanatoasa si frumoasa.binenteles am trecut printr-o experienta dureroasa acum 2 ani cand am contactat pentru prima oara citomegalovirusul pentru ca eream insarcinata si a trebuit sa renunt la bebe.Cu ajutorul medicului ginecolog si cu cel al infectionistului o sa poti sa ai un bebe sanatos.Mult succes!
Si mama mea e ca tine
Inainte sa nasca lucra la cineva unde abia multe pisici si a luat boala toxoplazmosa si acum o am eu! Dar nu e nimic ca mie mi-a dat tratament cu antibiotic cand m-am nascut un an si nu mi-a facut nicio problema dupa! Dar oricum daca e sa faci un copil trebuie sa il duci cam des la docror doar daca o sa ia boala asta ca e periculoasa! Poate afecta auzul, vederea...dar sa fiti atenta ca daca dumneavoastra veti fi insarcinata, daca ia si copilasul boala in timp ce e in burta aveti grija in ce luna o ia! Eu am luat-o la 7 luni si nu am nimic dar zicea ceva doctorul ca daca aparea la 3 luni nu stiu ce se intampla... ceva grav
Eu sper sa nu afecteze copilul si daca ar fi sa nasteti, sa aveti un copil sanatos!
anonim_4396 întreabă: