Buna! Si eu sa zicem ca sunt in aceeasi situatie, nici eu nu ma inteleg prea bine cu colegii mei pentru ca ma judeca, dar, crede-ma...nu trebuie sa ii iei in seama, in cele mai multe cazuri ei fac asa pentru ca te-au vazut ca te consumi mult si ca esti mai sensibila. Din cauza lucrurilor astea ai cazut intr-o "depresie", ar trebui sa vezi un psiholog. Eu am fost in depresie 3 ani, a fost foarte greu, voiam sa ma sinucid, dar nu trebuie sa te lasi influentata de pararea celorlalti. Gandeste-te si la persoanele care te apreciaza.Colegii tai, probabil, sunt mai frustrati, ca sa nu zic "invidiosi", nu trebuie sa-i iei in seama si sa le demonstrezi ca nu-ti pasa de parerea lor. Nu se merita, serios! Parerea celorlalti n-ar trebui sa conteze, conteaza in primul rand ce crezi tu despre tine, asta e cel mai important. Ai grija de tine. :*
Buna! Nu stiu cu ce sa incep, dar pentru inceput pot sa iti spun ca primul pas pentru rezolvarea unei astfel de probleme este sa te relaxezi. Stiu ca e destul de greu, mai ales din ce ai descris tu, dar crede-ma ca e "ingredientul" principal pentru a scapa de tensiunea din ganduri. Din cate stiu, stresul amplifica ceea ce ai spus tu ca ai putea avea. Spui ca ai niste prieteni, incearca sa iesi cat mai des cu ei, orice numai sa nu faci mereu aceeasi activitate. Nu trebuie sa creezi mediul propice dezvoltarii stresului, sau efectuarii acelorasi activitati. Sper ca te-am ajutat macar putin, daca vrei ai putea sa lasi un ID de mess sau Facebook ceva aici, si incerc sa iti explic mai multe. Eu nu pot trimite mesaje pe privat, nu sunt membru senior. Mult succes!
Draga mea, nu este nimic in neregula cu tine. Poate ai obosit! Stiu cum e sa tragi de tine, sa incerci sa mentii niste standarde inalte, stiu cum e cand parintii si prietenii asteapta foarte mult de la tine si au impresia ca tot timpul se poate si mai bine, si mai mult, iar tu iti doresti doar sa ii vezi multumiti. Sa auzi, macar o singura data, ca le-ai depasit asteptarile, ca e mai mult decat suficient. Eu cand eram la scoala treceam prin aceleasi framantari si imi era frica sa nu cumva sa am o problema psihica. Dupa ani mi-am dat seama ca aceasta varsta este una a framantarilor, este una in care ne comparam cu ceilalti, ne analizam, si ne panicam atat de repede, suntem suspiciosi si nerabdatori in a ne gasi propria identitate, propriul drum. Sunt sigura ca esti un copil cu potential, se vede asta din randurile de mai sus, invata pentru tine, gandeste-te ca tot ceea ce acumulezi acum te va ajuta in viitor sa construiesti un om realizat, implinit. Nu iti impune obiective prea dure, nu te gandi la cat asteapta ceilalti, nu fii dezamagita de note, invata sa te bucuri de aceasta perioada a formarii tale ca om.
Iti multumesc Anca Florian pentru aceste cuvinte frumoase!