| AdrianCiprian93 a întrebat:

In urma cu 2 luni si o saptamana tatal meu a suferit un accident grav la locul de munca, in urma accidentului tata s-a ales cu arsuri de gradul 2A, 2B si 3 pe o suprafata de 48 % ( Picioarele amandoua, putin pe burta si pe mana stanga). In timpul spitalizarii dupa o luna de stat doar in pat a facut si Trombo embolism pulmonar masiv. Dupa atatea necazuri si trombo embolismul pulmonar masiv s-a vindecat si arsurile i-au mai ramas doar la pici. Ce ma ingrijoreaza pe mine este ca Domnul Doctor mi-a spus ca sistemul imunitar este foarte slabit, rezervele corpului is pe 0, deoarece a suferit foarte mult si a avut un tratament foarte greu, as vrea sa stiu dupa atatea evenimente, daca incepe usor, usor sa faca din nou miscare, sa manance corect 3 mese pe zi se poate recupera fara a mai face vreo complicatie? Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Cu ingrijire corespunzatoare sunt sanse si in cazuri grave. Conteaza mult si starea lui psihica, dorinta lui de viata. Tata are un cumatru care a avut arsuri cred ca mai grave si nu i se dadea nici o sansa. Ingrijirile medicale au fost la nivelul de atunci, 35 de ani in urma. Traieste si azi, batran si bine mersi. Va doresc putere si succes!

| AdrianCiprian93 explică (pentru Popescu_Eugen_1964):

Multumesc mult!

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru AdrianCiprian93):

Nu-mi multumi. Cum zice colega - faceti cerc in jurul lui si ridicati-i moralul. Hai sa-ti spun - eu am avut o mica intalnire cu cerurile acum 3 ani, intre timp m-am razgandit dar leac nu am, nici mult nu mi-a mai ramas dar nu m-am lasat batut. Am fost sofer de Ambulanta 8 ani, am participat la cazuri care nu aveau decat pronosticuri de sanse = 0. Daca exista coeziunea si participarea sufleteasca a familiei creste si vointa de a trai a celui in necaz. Si s-au produs lucruri numite minuni. Sistemul imunitar depinde mult de starea psihica, daca simte ca are partener de lupta o face, daca nu se lasa pagubas. Exista studii, eu de 3 ani ma informez, gasesti materiale pe tema.

| CuriousStuff a răspuns:

Nu-ti poate nimeni garanta ca nu o sa mai fie alte complicatii, doctorii incearca sa impiedice aparitia altor complciatii dar nu tine mereu de ei. Da, tot ce ai zis tu se vindeca in timp si dupa recuperare o sa aiba o viata perfect normala. O sa ramana cu niste cicatrici, dar nu o sa-i afecteze viata mai mult decat estetic. Pentru miscare intrebati medicul, cum si cata are voie sa faca. Nu stim noi daca i s-au pus grefe sau ce s-a intamplat acolo. Dar cum am zis, cu timpul totul o sa revina la normal.
Si vedeti ca accidentul de munca trebuie sa fie despagubit de asigurarea firmei la care lucreaza si tot ce tine de spitalizare si tratament trebuie achitat tot de acea firma.
Multa sanatate.

| AdrianCiprian93 explică (pentru CuriousStuff):

Multumesc mult de sfat!

| PeFuga a răspuns:

Medicina nu este o stiinta exacta, prin urmare, din pacate, nu iti poate oferi nimeni nici un fel de garantii. Insa cu medicatia potrivita luata conform recomandarilor medicilor, cu un regim alimentar adecvat, cu sedinte de recuperare si cu multa sustinere si incurajare din partea voastra, a familiei, sansele lui de a se vindeca vor creste. Trebuie sa aveti tarie, rabdare si continuitate in toate acestea. Mult succes!