| Mindfulness a întrebat:

Înainte nu erau parca psihologi pe TPU? De ce nu mai intra? Sau erau în timpul pandemiei? Voi tot îmi spuneți psiholog, psihoterapie de parcă eu nu știu că acolo trebuie sa ajung! Problema e că nu îmi permit financiar. Nu e vreun user care a studiat psihologia pe aici? Am agorafobie și nu știu cum să scap de ea,am mai ieșit afară dar mă rupe când ies,incep sa tremur,sa fac atac de panica,merg cu privirea în pământ,transpir de nu mai pot și sunt crispat! Este in cadrul anxietății generalizate! Nu știu dacă vine la,,pachet" cu agorafobia dar e îngrozitoare,nici atacul de panica nu e așa de chinuitor! Câteodată scade puțin in intensitate daca stau mai mult pe afara câteodată nu! Vreau sa lucrez și nu pot din cauza asta! Corpul mi rigid când ies afară și tremur din toate direcțiile! Alprazolam ce mai mă ajută să fiu ok,dar știți și voi că e periculos în ideea că da dependenta,eu sunt deja dependent de ele! Consum ceai de roiniță dar văd că nu are nici un efect de a mă calma! In casa sunt ok,când ies afară incepe groaza! Parca m-am saturat sa lupt cu anxietatea asta cronica. Sunt un tip dur de fel,dar nu îi pot face față deloc,nu o pot controla, am observat că și gândurile o amplifica și când rămân cu bani putini sau deloc! Cred că e ceva o problema la sistemul nervos că e pus,,pe lupta sau fugi",adică creierul e mereu in alertă!
Sunt ceva tehnici de relaxare,meditații,exerciții fizice ceva sa fac sa nu mai îmi tremure corpul? Acum nu îmi tremură deloc corpul fiind în casa,doar când ies! Îngheț efectiv de la emoții și frici cam așa e agorafobia, e cred că de 100 de ori mai intensă decât o anxietate ce o are orice om! Uneori prin exerciții de respirație o pot controla in mod miraculos,dar apar factori perturbatori care mă afectează emoțional! Mă simt blestemat,ba probleme mici cu vederea,ba mi se rupe patul,ba apare o alta problema de sănătate și ma seacă și de bani și de nervi și de tot! Efectiv am momente când sunt ok și apar probleme mereu și din nou anxietatea mă face Knock out!
Eu am mai ieșit afară fata de alții cu agorafobie care nu pot ieși singuri dar tot nu o pot controla! E clar că, gândurile o amplifica și faptul că sunt singur,nu mai am părinți, nici prieteni faini nimic! Sunt singur împotriva tuturor! Sa nu mai zic de depresie ce o am de peste 20 de ani! Lumea are pretenții de la mine dar e greu cu o anxietate așa severa!
Cum pot sa ii dau un reset ceva la sistemul nervos? Sau poate problema o fii in subconștient și e necesar o reprogramare a subconștientului?
Deci,eu nu cred că există ceva mai îngrozitor pe lumea asta decât agorafobia! Eu cred că am problema asta că: mi-am luat odată bullying la o frizerie și am fost judecat,huiduit de ghiolbanii ce lucrau acolo, dar am avut și cu niște cocalari probleme serioase!
Ceva sfaturi? Cred că acel tremur in public este cauzat de o somatizare produsa de anxietate la nivelul musculaturii!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.