Buna
Pai cearcanele apar in urma aceluiasi mecanism care produce contuziile - oxidarea hemoglobinei.
Acest proces incepe din vasele capilare ce impanzesc pielea delicata din jurul ochilor.
Acestea sunt atat de mici incat celulele rosii sunt nevoite sa se alinieze in,, sir indian", acestea deseori se indeparteaza de capilare, iar enzimele sunt nevoite sa le descompuna.
In momentul in care hemoglobina este descompusa, rezulta componente de culoare neagra-albastruie, a caror culoare este vizibila la suprafata pielii.
Acest proces are loc in mai multe zone ale corpului insa doar in zona din jurul ochilor pielea este atat de subtire incat tradeaza ruperea capilarelor.
Bun si acum sper ca ai inteles cum apar acestea.
Daca vrei sa vezi care este cauza cearcanelor, trebuie sa apasati usor cu degetul pe acestea. Daca pielea se albeste, atunci cauza este circulatia deficitara sau retentia de apa; in caz contrar, este vorba de un surplus de melanina.
Retentia de apa poate aparea in urma excesului de sare in dieta si duce la boli cardiovasculare precum si boli la rinichi ( ca si in cazul tau )
Din cate stiam eu culoarea cearcanelor poate fi un indiciu al motivului aparitiei acestora astfel incat daca cearcanele tale sunt:
* albastre - acestea indica circulatei deficitara, simptom al afectiunilor cardiace si pulmonare.
* rosii-arata o vascularizare intensa, specifica hipertensivilor.
* Culoarea cenusie -ascunde o anemie
Se stie clar ca musatelul are o puternica actiune antiinflamatoare, fiind comparabil in efect cu hidrocortizonul.( acesta intareste capilarele
Si machiajul te poate ajuta, astfel incat tonurile de auriu sau piersica ajuta la diminuarea cearcanelor de culoare mov, albastra sau maro, insa fardul si fondul de ten de culoare roz evidentiaza aceste culori. ( asa ca evitale)
Ceace iti recomand eu este sa reduci aportul de sare si sa aplici o crema cu vitamina k ( se gaseste in farmacii, si nu este foarte scumpa )
Sper ca ti-am fost de ajutor
Probleme cu ficatul, oboseala, stresul pot fi multe cauze, de la rinichi nu cred car fi dar oricum daca ai probleme cu rinichii posibil sa ai probleme si cu ficatul, i-a si tu un supliment de la farmacie
LIV52 te duci si ceri la farmaciei si ei 2 pastile pe zi timp de 1 luna si vezi daca iti aduce imbunatatiri.
Da, se poate sa fie de la rinichii, dar poate sa fie si din cauza ca nu dormi prea mult.Iti recomand sa-ti iei o crema anti-cearcan pe baza de plante naturale.(eu am incercat Bioten Elmiplant anticearcan si a dat rezultate dupa ceva timp.
:O sunt intr-o situatie identica cu a ta. Si eu le aveam de prin a 2-3 a, abia in a 5 a am aflat de rinichi... poate la mine retinerea de apa e de luat in calcul (mananc de cand ma stiu extrem de sarat). De curand am aflat de ceaiul de patrunjel,(Ceaiul de patrunjel este foarte bun pentru a imbunatati starea de sanatate. Se recomanda 2-3 ceaiuri pe zi pentru reumatism, anemie, lipsa poftei de mancare, celulita, paraziti intestinali si inflamatii renale. Frunzele verzi proaspete regleaza ciclul lunar la femei, are efect asupra bolilor de nervi, afectiuni hepatice, renale si in eczeme. ) sper sa fie de folos, eu incerc sa le acopar cu anticearcan de la farmasi...dar orice as face tot ca un zombie arat:-