| ionika17 a întrebat:

Inca ma deranjeaza in zona ficatului - steatoza hepatica moderata.
Buna Ziua! Acum vreo doua luni jumate am fost diagnosticat cu steatoza hepatica moderata.Mi s-a spus sa tin regim cu legume fierte (la care asta si fac) nu mananc grasimi, dulciuri doar legume fierte si crude. Fructe si iaurt + ca mi-am cumparat si haltera si pentru a mai slabi burta, nu e chiar mare se vede doar daca dau tricoul jos mai fac si exercitii, genuflexiuni si cate 200 pe zi, abdomene, flotari si exercitii ce am mai vazut pe net.Problema ca ma doare destul de tare in zona ficatului cu un fel de slabiciune in zona aceea si cand fac exercitile si chiar daca nu le fac, mai beau si ceaiuri anghinare, amurariu si papadie. Durerea tot nu trece orice as face, nu e permanenta dar cand doare imi vine sa stau doar in pat.Ar putea fi altceva mai grav?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
38 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns (pentru bookofknowledge):

A pai zi asa, daca spune chatGPT atunci cine sunt eu sa contest asta tongue

| bookofknowledge a răspuns (pentru Simpatic):

Pai multumesc ca esti intelegator, ceau. Sper ca nu ai glumit nu? big grin stiu ca nu e suficient, dar o gluma nu a stricathappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Simpatic):

Stii in schimb ce daca e facut natural e mai sanatos, tigarile care contin numai nicotina, si nu contin toate chimicalele, dar la alcool tot acolo suntem plus minussad

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ar putea.

| minrest a răspuns (pentru cartedecitit):

Mai beau si eu duminica seara cateva beri, cateodata, dar nu imi fac iluzii ca imi face bine; stiu ca alcoolul nu are nici un efect pozitiv, si
ca face rau chiar in cantitati moderate.

| bookofknowledge a răspuns (pentru minrest):

Acum nu scriu ca sa te lasi, ci in cazul in care vrei sa stii de unde apar asa zisele efecte bune "efectele pozitive pentru santate" vin de la fructele ramase cand se fabrica alcoolul, dar nu de la alcoolul care se gaseste acolo, efectul pozitiv acolo de fapt vine de la struguri ce a mai ramas, deoarece, nu tot devine alcool.
Oricum etanolul nu are efecte pozitive ca atare, de fapt el se transforma lent in acetaldehida, care e mai toxic decat alcoolul, pentru desi e aceeasi substanta, motivul e unul singur, ca se produce lent, si acel pahar cam in 2 ore il transformi in un pahar de acetaldehida (dar deja o parte e si metabolizata mai departe), si niciodata nu o sa ai un pahar in sange de acetaldehida), mereu o sa ai o doja mai mica, decat daca ai bea acetaldehida.Dar asta e substanta care da acea senzatie de la alcool, de care oamenii sunt asa de bucurosi, acea euforie.sad, si pana si toxicitatea asupra ficatului si alte organe, tot de aici vine. Singurul efect care a ramas e vasodilatatie, dar nu putem sa l consideeram ca fiind bun deoarece tine putin, in comparatie cu riscurile care le da cum e hipertensiunea, nu prea da nimic, decat euforiehappy

| cartedecitit a răspuns (pentru minrest):

Eu nu m-am certat cu el pentru a stopa alcoolul (ar fi avantaje, dar nu e posibil), dar pentru ca sunt unii care consuma doze enorme(trebuie sa explic ce e alcoolul de fapt), sau unii care cred ca pesticidele dau efectul de la alcoolsad, da pesticidele si E urile pot fi rele dar EU a facut o miscare impotriva asta, si nu mai e voie sa se foloseasca doza mare si nici anumite tipuri de E uri, maxim unele reactii adverse minore mai apar, dar acum prea multi sunt impotriva E urilor fara sa se informeze despre schimbarile facute sau ce e fiecare E(da e posibil sa mai fie unii care nu respecta regulamentul dar asta e caz particular),sad. Cand se puneau E uri cancerigene? Avem si net ne punem informa imediat ce contine un produs, si nu sunt pe deplin de acord ca alimentele bio fara pesticide sunt mereu mai sanatoase, mai ales cand sunt asa de multi vectori, gandaci, viermi, etc. si toti transmit boli, pretul asa de mare la produsele bio e din cauza aceasta, e foarte greu sa se gaseasca produse neafectate, si nici atunci nu e sigurantasad, desi sunt ceva care poate neatinse, dar sunt sanse ca unii vectori sa fie rezistenti si la pesticide, tot scadem riscul, aici e o lupta de risc vs beneficiu.
Nu neaparat care e mai rau, cum se arunca unii sa spuna alcoolul natural e mai sanatos pentru ca nu contine pesticide sau E uri. Daca el consuma putin si nu il afecteaza aproape deloc bine, daca are totusi o boala, care il afecteaza pe partea asta, sau medicamente care se cam bat, as sugera sa renunte.

| cartedecitit a răspuns (pentru minrest):

Oricum doza da toxicitatea, deci tu stai bine, eu nu am probleme decat cu cei care au impresia ca alcoolul e sanatos, si arunca argumente sa sustina astasad, Nici cu cei care consuma mult dar stiu efectul, nu ma bat, dar as prefera sa i atentionez.
Numai cu acestia care caute special efecte bune ale alcoolului, sa dovedeasca ca e sanatos(nu e dar, ei asta cauta), sa ia din studii numai partea care ei vor sa dovedeasca, si altele. Acest tip de persoane nu numai ca nu inteleg pericolul dar exact pe dos, au impresia ca e lapte si miere. Fata de primii care vor sa fie salvati dupa o boala, unii o sa mearga la medic cu o ciroza, alcoolica sau non alcoolica, si o sa ii spuna medicului, nu are nici o legatura alcoolul, nu poti sa vindeci pe cineva daca nu stie problema, pana si la cea non alcoolica, de ce sa mai adauge ceva pe deasupra sa faca si mai mult rau.(Prefer sa ma gandesc ca pacientul stie ce se intampla, ca apoi sa aleaga sanatos, nimeni nu poate alege pentru el).