Te culci mai devreme, nu prea ai ce face, pana te inveti sau te culci mai tarziu, si dormi dupa ce vii de la scoala (eu asa mai fac).
Stai calma, daca inveti de dimineata si intrii la scoala de la 8, cam pe la 6:30 sau 7 baniuesc, ca o sa te trezesti, si o sa iti tocesti creierii in timpul orelor, si tonele de teme pe care le primesti, te ajuta sa iti tocesti creierii mai mult decat ii aveai cand erai in timpul orelor, o sa devii foarte obosita, si cam pe la 10 nu o sa mai poti de oboseala si de durerea de cap de la scoala si o sa adormi instantaneu. Nu cred ca o sa fie vreo problema.
Pai de sculat te suna tel, nu? Pui tot tel. sa te sune de culcare. Daca nu tine pui pe cineva sa-ti intrerupa curentul, sa-ti arunce tel, tableta si ce mai ai pe geam etc.
Dormi mai putine ore pe noapte, fa miscare in cursul zilei si nu dormi dupa-amiaza, asa o sa adormi mai devreme.
Ti-as recomanda sa-ncepi sa citesti o carte. Dupa 10 minute o sa plutesti in lumea viselor.
Pai te culci mai devreme , in caz ca nu adormi, trezeste te ziua urmatoare de dimineata, de exemplu la ora 7-8 si ai sa vezi sa seara urmatoare ti se va face somn ceva mai devreme, nu stiu daca este sanatoasa sau nu metoda asta, dar functioneaza 100%