anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Infectiile urogenitale gen Chlamydia, Toxoplasma, Ureaplasma, Mycoplasma se pot trata definitiv?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Chlamydia si toxoplasma se trateaza usor si definitiv. Ureaplasma si mycoplasma sunt putin mai "destepte" pentru ca sunt rezistente la multe antibiotice, printre care si penicilina. Trebuie tratament pe termen lung dar si ele se trateaza definitv.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, toate, dar de obicei greu daca sunt diagnosticate in faza cronica. In final, cu tratament bine condus al ambilor parteneri se vindeca.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Dacă diagnosticul este pus corect, nu pe presupunere și urmat tratamentul cu strictețe de către ambii parteneri, da.
Igiena stă la baza barierei față de boli.
Pa, pa.

| dy a răspuns:

Da, toate infectiile urinare au tratament! Si cele genitale! Exista specii microbiene care au capatat rezistenta la anumite antibiotice, din aceasta cauza se fac uroculturi care trebuie sa fie de incredere (adica recoltarea urinei se face dupa spalare cu sapun "verde" si clatire cu ser fiziologic, iar urina pentru analiza trebuie sa fie de la jumatatea jetului), sau secretii geniatale recoltate corect, se face antibiograma si tratamentul se face functie de sensibilitatea microbului la antibiotice! Trebuie insa sa alegi un laborator de analize de incredere si care sa aiba cum sa testeze sensibilitatea microbiana la cat mai multe antibiotice! In Romania nu prea am vazut asa ceva ...tratamentul se cam da dupa..."ureche"!

| monyk a răspuns:

Da se pot trata definitiv, daca se trateaza corect si daca este o igiena buna...

| adinell a răspuns:

Cele mai multe clinici si multi specialisti nu testeaza ureaplasma urealyticum si mycoplasma hominis, şi pe bună dreptate. Ele par controversate tocmai datorita statutului lor de flora normala si a implicarii lor rare in afectiuni. Aceste bacterii sunt trecute ca fiind cu transmitere sexuala dar colonizarea cu acestea se face la varsta pubertatii. 40% din fetite se nasc cu aceasta colonizare si 10% dintre acestea poarta in continuare aceste bacterii. Acestea sunt transmise la parteneri si mai departe si, de aici integrarea acestora in cadrul bolilor transmise prin sex. Concluzia este că la toate persoanele active sexual ureaplasma urealyticum poate ajunge la un moment sau altul; prezenta lor fiind intermitenta, in functie de schimbarile mediului mucoaselor, ph, etc.
Aceste organisme sunt privite ca bacterii normale pe care oamenii normali transporta. Din moment ce se afla în organele genitale (vagin, uretra), organismele într-adevăr, pot fi transmise pe cale sexuală.
Colonizarea acestora creste in titru mai ales in cazul femeilor insarcinate - foarte multe dintre acestea au teste curate la inceputul sarcinii pentru ca la mijlocul sarcinii Ureaplasma sa iasa in analize in cantitate ridicata. De asemenea, in cazul folosirii de contraceptive, tratamente hormonale, schimbare de pH, Ureaplasma devine majoritara in flora si poate genera infectii vaginale, cistite, endometrite, infectii urinare.

Mai nou cercetarile sugerează că anumite tulpini de Ureplasma pot fi mai susceptibile de a provoca o boală reală decât altele (exista 14 serovaruri). Cu toate acestea, nici un test de rutină efectuat de către laboratoare nu face distincţie intre tulpinile "bune" sau "rele". În plus, chiar şi tulpinile "rele" se manifesta simptomatic numai la unele persoane iar la altele niciodata.

Există anumite diferenţe de opinie în diferite ţări. In Statele Unite aceste bacterii nu sunt testate. In Spania insa, ele sunt privite in mod serios ca potentiali patogeni in sarcina. In Romania parerile sunt impartite. Unii doctori nici nu au auzit de acestea, unii nu le trateaza, altii le trateaza in functie de cantitatea gasita la analize.