Nu pentru ca are glucide.Si orice produs cu zahar creste glicemia sau o stabilizeaza, depinde.
• În locul îngheţatelor de magazin, pline de conservanţi, preparaţi acasă deserturi reci din fructe, bogate în vitamine şi calciu
Desertul preferat pe timp de arşiţă e îngheţata. La cornet sau pe băţ, deliciosul preparat rece răcoreşte şi desfată gusturile celor mai pretenţioşi consumatori. Dar cît este de sănătoasă? Tradiţionala cupă de îngheţată conţine proteine, zahăr, grăsimi, fosfor şi calciu. Zahărul nu e bun, dar există multe sortimente de îngheţată care conţin zaharoză, care nu ridică nivelul glicemiei din sînge, spre avantajul diabeticilor. 100 de grame de îngheţată conţin circa 240 de calorii. Adevărate bombe calorice sînt îngheţatele cu alune sau cocos. Acestea sînt şi îngheţatele care îngraşă. La polul opus, există îngheţate care ajută la slăbit, topind grăsimea din organism, mai ales cea de pe abdomen. Explicaţia? Calciul din îngheţată accelerează puterea de ardere a grăsimilor. În plus, calciul este vital pentru oase tari şi reduce riscul de cancer la colon, sindromul premenstrual şi multe altele. Îngheţata poate potoli setea mai bine decît orice mîncare sau băutură, dar numai dacă nu conţine zahăr. Efectul e invers, provoacă sete, dacă e îndulcită cu zahăr. Îngheţata scade presiunea sîngelui, elimină balonarea, creşte imunitatea, previne apariţia pietrelor la rinichi. Dar, pentru atît de multe beneficii nu înseamnă că trebuie să mîncăm zilnic îngheţată. Aşadar, îngheţata nu trebuie nici exclusă din alimentaţie, dar nici consumată în exces.
Paginile 14-15
Desertul preferat pe timp de arşiţă e îngheţata. La cornet sau pe băţ, deliciosul preparat rece răcoreşte şi desfată gusturile celor mai pretenţioşi consumatori. Dar cît este de sănătoasă? Există multe feluri de îngheţată, unele încărcate de E-uri, coloranţi şi conservanţi, altele fără repercusiuni asupra sănătăţii, care nu numai că nu dăunează, dar chiar ajută, fără să îngraşe. Care este cea mai bună îngheţată şi pe care e bine s-o evităm?
Inghetata are zahar, deci, nu are cum sa scada glicemia.in cel mai bun caz, o creste
Da asta o stiu de la tata dar daca mananci mult dupa o ora 2 sa mananci o salata de fructe si iti revii Funda