Mamaliga are relativ putine calorii si zahar. La un pacient cu diabet este recomandata numai cantarita (inlocuieste o cantitate dubla de paine, dar nu se poate manca nelimitat). In diabet, nu conteaza prea mult lipidele, dar in pancreatita ai voie putine lipide. Uleiul de masline este o grasime si de aceea trebuie folosit cu multa zgarcenie la bolnavii cu pancreatita (cat mai putin).
Mamaliga nu ingrasa, este recomandata diabeticilor ca substitut pentru paine. Foloseste cu incredere uleiul de masline (de prima presare, mai ales) ca nu are contraindicatii. Atentie : nu fa prajeli cu ulei de masline. Se amaraste, nu va fi la fel de bun la gust si va deveni si nociv.
Mamaliga nu ingrasa iar uleiul de masline este foarte recomandat pentru diabet dar sa fie suave, nu intenso, eu locuiesc in spania de 11 ani si folosesc numai ulei de masline
La daibet este foarte bun uleiul de masline, intra pe www.uleimasline.info si vezi acolo ca sunt informatii destule astfel incat sa iei o decizie
Vlalslsl întreabă: