| RaVuL a întrebat:

Inima are doua parti. Care este cu oxigen si care cu dioxid de carbon?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| vangaelis a răspuns:

Sangele incarcat cu oxigen trece din ventriculul stang prin aorta. Circula prin corp si se intoarce cu CO2 in atriul drept prin venele cave. Ventriculul drept pompeaza sangele prin artera pulmonara catre plamani, unde acesta schimba CO2 cu O2.
Se intoarce apoi, prin venele pulmonare, in atriul stang pentru o noua circulatie arteriala.

| LeeInNa a răspuns (pentru vangaelis):

In ce clasa esti? Bun raspuns! Imi place biologia foarte mult!laughing

| vangaelis a răspuns (pentru LeeInNa):

Nu mai sunt la scoala LeeInNa. happy

Atunci? Facultate? Ori lucrezi? fain happy

Asistent medical. momentan fac voluntariat

Eu imi doresc sa ma fac medic.dar iubesc tot ce tine de acest domeniu. Felicitari pentru. voluntariat. Putini mai fac asta in zilele noaste.Cei mai multi pt.bani.

Momentan sunt la un centru de plasament unde sunt copii si adulti cu probleme de dizabilitati mentale.

Sunt impresionata! Foarte frumos! laughing)

8 răspunsuri:
| LeeInNa a răspuns:

Buna! In partea stanga se afla atriul si ventriculul stang, unde este sange cu oxigen iar in partea dreapta se afla atriul si ventriculul drept si este sange cu dioxid de carbon laughing)

Întrebări similare