anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare adresata persoanelor care au trecut de varsta adolescentei si au avut acnee( si n-au folosit creme sau alte produse care sa amelioreze starea ). Cam pe la ce varsta s-au potolit cosurile din a aparea pe fata in cazul vostru?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ÎngerCretin a răspuns:

S-a dovedit recent ca, acneele se pot mosteni de la mama/tata 90 %. Tatal meu a avut acnee pe gat si pe piept de la 14-15 ani pana pe la 20 iar pe fata a avut de pe la 12 pana pe la 21-22. Este un dermatolog la Suceava, o clinica privata. Acolo am fost, si mi s-a spus ca dermatologul de la mine din oras, mi-a dat tratament doar DE INTRETINUT COSURILE (adica sa nu avanseze) si ca erau in stadiu destul de avansat si nu mai treceau fara creme. Acum fac un tratament agresiv cu 2 pastile pe zi luate la ora fixa, dimineata spalat cu sapun special, dat cu crema, la amiaza spalat cu sapun, seara spalat, crema, gel. Daca nu iau o pastila sau daca nu ma dau corespunzator o singura data, va trebui sa o iau de la capat. Daca vrei iti pot trimite poze cum aratam inainte si cum arat acum (si inca nu am facut decat jumatate din tratament adica 3 luni din 6 )

| anonim_4396 explică (pentru ÎngerCretin):

Ce nume interesant ai laughing. Mersi de raspuns! Ideea e ca nu doresc sa urmez nici un tratament, las sa decurga totul de la sine ( in sensul ca nu rup cosurile, nu le grabesc plecarea in vreun fel ). Din cate am aflat, parintii mei nicicare n-au avut acesta problema. Sper sa se opreasca si in cazul meu ( pe la 18 - 20 de ani ). O seara placuta!

| ÎngerCretin a răspuns (pentru anonim_4396):

Totusi ar fi bine sa urmezi un tratament. Daca ai cosuri rosii si destul de mari, fii sigur ca-ti va ramane semne indiferent daca le rupi sau nu! Tratamentul meu are 2 etape : 1. Sa scap de cosurile care las semn care se vor transforma in puncte negre. 2. Sa scap de punctele negre care mi-au ramas de la cosurile care las semn si cele pe care le aveam. Dupa ce termin, va trebui sa fac un program de recicatrizare sau ceva de genul pentru a scapa de urme. Si e posibil ca inca sa se cunoasca. Daca inca se cunoaste, trebuie sa ma bronzez, dupa care nu se va mai observa nimic.

| ÎngerCretin a răspuns (pentru ÎngerCretin):

Clinica Bethesda

4 răspunsuri:
| ÎngerCretin a răspuns:

Daca te speli cu apa simpla, nu ajuta cu nimic! E doar sa te racoresti tu. Pentru a te curata bine pe fata ar trebui un sapun special, sau unul obisnuit. Daca vrei sa-ti iei ceva special, ia-ti o sticluta de sapun de la gerovital (e verde) de la farmacie, care cred ca costa undeva in jur de 40 lei. Daca mai ai intrebari referitoare la aceasta categorie, da-mi un comment la raspunsurile mele.