Aoleeeeeeeeeeeeeu ai auzit de expresia " pui sare pe rana"?
ai idee cat ustura? lesini instant si nu exagerez.
ia niste iod simplu din farmacie si gata.
poti sa pui si sare dar pune-ti un scutec inainte, fara misto
Sarea iti inchegheaza si dezinfecteaza rana... va durea doar primele 10-15 secunde...dar o durere groaznica
Eu te-as sugera sa-ti pui miere ca trage de exemplu umflatura dacae umflatura...sau daca nu oricum dezinfecteaza la fel ca spirtu dar sarea nu te ajuta la nimic
Prima data incearca si apoi spune ca nu ajuta la nimic Din proprie experienta spun ca ajuta enorm. E adevarat ca ustura al naibii de rau, dar amorteste repede. Si merita! Mi-am tratat "rani" (putin spus) provocate de: prins degete la usa de fonta de la intrarea in bloc (mai exact una s-a deschis si una s-a inchis, deci mi-au "tocat" degetele), prins degete la o usa de garaj (mi s-a adunat sange sub piele cam 2 cm), prins degete la o usa de camion (mi s-au intors doua unghii peste "cap") sau taieturi adanci. Si se inchide rana in 10-15 min, depinde si de organism, iar a doua zi deja te poti folosi de zona lezata. Astea sunt cam de acum 10 ani si pana in prezent. Nici acum nu sunt scutita
Daca nu ai la indemana altceva pentru prim-ajutor, atunci foloseste cu incredere sarea iodata. E adevarat, te doare putin, durere care tine cateva secunde, dar nu 'doare de faci pe tine' sau ' lesini instant'. E o durere scurta si cu mici intepaturi (ca de ace, in zona afectata). Pentru ranile mici este foarte buna cand nu ai la indemana altceva, dar pentru rani mai mari e recomandat sa ai o trusa de prim ajutor in casa sau sa fugi imediat la doctor/farmacie. Succes!
qieiqpalz întreabă:
ClauditaSmile întreabă: